بهترین نکات و تکنیک های آیلتس:

موسسه زبان دایلو در اینجا بهترین نکات و تکنیک ها را برای آمادگی در آزمون آیلتس (IELTS) و رسیدن به حداقل نمره 7 ایلتس آکادمیک یا جنرال اشاره می کند تا با به کارگیری این ترفند ها و استراتژی ها بتوانید در هر چهار مهارت اسپیکینگ، لیسنینگ، رایتینگ و ریدینگ بالاترین امتیاز را کسب کنید. پس این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

تکنیک های آیلتس

آزمون آیلتس یکی از محبوب ترین ازمون های زبان انگلیسی در سراسر دنیا برای ادامه تحصیل، مهاجرت و کار در کشور های انگلیسی زبان است. نمرات IELTS مورد قبول بیش از 10 هزار سازمان در بیش از 140 کشور می باشد که شامل مدارس، دانشگاه ها، دپارتمان های دولتی، کارفرمایان، اداره های مهاجرت و… است. اما نکات کلیدی برای آمادگی شرکت در آزمون آیلتس چیست؟ در اینجا برخی از این نکات که در کلاس خصوصی آیلتس در تهران و شهرستان به زبان آموزان توصیه می شود را بیان می کنیم.

چگونه باید خود را برای تست های اسپیکینگ، لیسنینگ، رایتینگ و ریدینگ آماده کنید تا نمره کل مورد نظر خود را کسب کنید؟ با استفاده از چه ترفند هایی قادر خواهید بود که امتیاز لازم را کسب کنید و از دانشگاه مورد نظر خود پذیرش بگیرید؟. در این مطلب، موسسه زبان دایلو به شما بهترین ترفند های آیلتس را برای هر کدام از چهار مهارت اصلی زبان که مورد ارزیابی قرار می گیرد ارائه می دهد.

همانطور که درباره ساختار IELTS صحبت کرده ایم، این آزمون در دو نوع آکادمیک و جنرال می باشد. قبل از اینکه به توصیه های اختصاصی برای بخش های مختلف آیلتس بپردازیم، نیاز است که کاملا با ساختار ایلتس آشنا باشید. در زیر به مختصری از فرمت امتحان ایلتس اشاره می کنیم.

نکات ازمون ایلتس
  • تست لیسنینگ: اولین مهارت مورد ارزیابی می باشد و مدت زمان آن 30 دقیقه است. تعداد سوال های این تست 40 سوال می باشد و آن ها در 4 قسمت تقسیم شده اند. نمره دهی به این مهارت از 0 الی 9 نمره می باشد.
  • تست ریدینگ: دومین مهارت مورد ارزیابی می باشد که مدت زمان کل آن 60 دقیقه است. این تست از 3 بخش تشکیل شده است و تعداد سوال های کل آن 40 سوال می باشد. همانند دیگری تست ها، نمره دهی به این مهارت نیز از 0 الی 9 نمره می باشد.
  • تست رایتینگ: سومین مهارت مورد ارزیابی در آیلتس است که مدت زمان کل آن 60 دقیقه بوده و از 2 قسمت تشکیل شده است. در ایلتس آکادمیک و جنرال، تست رایتینگ کمی متفاوت می باشد. نمره دهی از 0 الی 9 نمره صورت می گیرد.
  • تست اسپیکینگ: مدت زمان این مهارت 11 الی 14 دقیقه است و از 3 بخش اصلی تشکیل شده است. معمولا تست اسپیکینگ در زمان دیگری نسبت به سه مهارت دیگر انجام می شود و نمره دهی به آن از 0 الی 9 امتیاز می باشد.

یکی از عوامل جالب برای آمادگی در آیلتس این است که متقاضیان یک برنامه مطالعاتی که بر طبق نیاز آن ها است برای خود داشته باشند. در حین انجام تست و تمرین های تخصصی آیلتس، نیاز است که با خواندن متون مختلف، صحبت کردن با افراد نیتیو و یا افرادی که سطح زبان انگلیسی آن ها خیلی بالا باشد و یا حتی تماشای فیلم و سریال به زبان انگلیسی، همگی به شما برای تقویت زبان انگلیسی خود کمک خواهند کرد.

توصیه ها و نکات لیسنینگ آیلتس:

تست لیسنینگ اولین بخش از آزمون آیلتس می باشد که به 4 قسمت تقسیم شده است. توصیه دایلو این است که برای اینکه بتوانید در هر 4 قسمت لیسنینگ مسلط شوید، در تمرین های خود هر کدام را به صورت جداگانه انجام دهید. یکی از قسمت های لیسنینگ در ارتباط با صحبت بین دو نفر خواهد بود.

این مکالمه می تواند یک صحبت تلفنی و یا صحبت عمومی درباره مباحث عمومی باشد و از داوطلبین خواسته می شود که اطلاعات به خصوصی را یادداشت کنند. بهترین روش آمادگی برای این بخش از آیلتس، این است که تا جای ممکن به مکالمه های انگلیسی گوش دهید و جزئیات آن را یادداشت کنید. یکی از دشواری هایی که یک فرد غیر انگلیسی زبان با آن رو به رو می شود، درک جملات و معانی است، زیرا بسیار روان صحبت می کنند.

اما چنین مانعی را به راحتی می توانید از سر راه خود بردارید، اگر که به صورت منظم به مکالمه ها گوش دهید و نکات آن را یادداشت برداری کنید. یکی از دیگر موارد مورد ارزیابی گوش دادن به یک سخنرانی است. موضوع سخنرانی معمولا مرتبط با مسائل اجتماعی یا آکادمیک (دانشگاهی) می باشد و نیاز است که به یکسری سوال ها پاسخ داده شود. آن چه که مورد ارزیابی می باشد، میزان درک ایده اصلی سخنرانی و مسائل مرتبط با آن است.

صحبت های گروهی نیز نوع دیگری از لیسنینگ می باشد که در تست لیسنینگ با آن رو به رو خواهید شد. در این نوع سوال ها، حداکثر 4 نفر با یکدیگر صحبت می کنند. پس بسیار اهمیت دارد که بتوانید منظور و مطالبی که هر فرد بیان می کند را متوجه شوید.

اما چگونه به بهترین شکل به این سوال ها پاسخ دهید؟ در ابتدا سعی کنید که مثال هایی را که برای شما در ابتدای سوال ها فراهم شده است را مطالعه کنید تا خود را با صدا، سخنگویان و شرایط آن ها آشنا کنید. انجام چند کار هم زمان (Multi-tasking) ضروری می باشد. آزمون دهندگان باید به طور پیوسته به فایل صوتی پخش شده گوش دهند و پاسخ سوال ها را در جا های مربوطه بنویسند.

توصیه های آیلتس

نیاز است که به تمرین کردن درک کردن و یادداشت برداری از صحبت های یک یا چند نفر بپردازید. همچنین در هنگام نوشتن پاسخ خود به سوال ها، باید از نظر املائی نیز پاسخ های شما صحیح باشند. بسیاری از شرکت کنندگان به دلیل اشتباه های (Spelling) نمره از دست می دهند. سعی کنید که در هنگام پخش لیسنینگ، پاسخ های خود را به صورت مخفف بنویسید تا تمرکز شما خیلی از لیسنینگ دور نشود، در پایان هر بخش از لیسنینگ زمان خواهد داشت تا پاسخ های خود را بررسی کنید و شکل کامل آن ها را بنویسید.

نکات و توصیه های ریدینگ ایلتس:

این بخش به ارزیابی مهارت های ریدینگ آزمون دهندگان می پردازد. شرکت کنندگان متن های بلندی را نیاز است که بتوانند بخوانند و درک کنند و به مجموعه سوال های هر متن پاسخ دهند. سوال ها انواع مختلفی دارد که شامل چند گزینه ای (multiple-choice)، تکمیل جمله، نوشتن خلاصه، پاسخ کوتاه و… می باشد. متن ریدینگ های آیلتس جنرال و آکادمیک با یکدیگر متفاوت می باشد.

متن های ریدینگ آزمون آیلتس اکادمیک، از نظر موضوع و زبان مورد استفاده، سنگین تر و طولانی هستند. زیرا متقاضیان این آزمون معمولا قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را دارند و از آن ها انتظار می رود که بتوانند متن های دانشگاهی را درک کنند. برای موفقیت در تست ریدینگ آیلتس و کسب امتیاز بالا سعی کنید که تا می توانید متن های گوناگون را از منابع آموزشی و آکادمیک مطالعه کنید.

این کار شاید که در ابتدا خسته کننده بنظر برسد. در نتیجه برای اینکه بتوانید شروع خوبی داشته باشید، بهتر است که متن هایی که به موضوع آن ها علاقه مند هستید را مطالعه کنید. ممکن است که متن شما یک پاراگراف کوتاه، یک تبلیغ و یا بخشی از یک روزنامه باشد. هنگامی که این مرحله ابتدایی به پایان برسد، قادر خواهید بود که با علاقه بیشتری متن های سنگین تر همانند مقاله های بلند، داستان های کوتاه، مطالب مجله های علمی را مطالعه کنید.

ترفند های آیلتس آکادمیک

نکته دیگر این است که سعی کنید یادداشت برداری کنید. توصیه می شود که در هنگام خواندن، یادداشت برداری کنید. انجام این کار موجب می شود تا توانایی شما در پیدا کردن جزئیات افزایش پیدا کند و بسیار اهمیت دارد که بدانید چه چیز هایی را پررنگ کنید و چه چیز هایی را یادداشت کنید. همچنین سعی کنید که تمرین هایی را که انجام می دهید تکرار کنید.

خواندن یک مطلب تنها یکبار، به شما کمک نخواهد کرد. برخی وقت ها به شما کمک خواهد کرد که کل یک متن را به صورت مجدد مطالعه کنید، زیرا به شما کمک خواهد کرد که به خاطر بیاورید که از چه مطالبی یادداشت برداری کرده بودید و خود را به روز نگه دارید. همچنین این کار موجب می شود تا نکات و جزئیات جدیدی را متوجه شوید که در ابتدا دقتی به آن ها نکرده بودید.

درک مطلب را تمرین کنید. سعی کنید که متنی را که می خوانید به صورت مفهومی بخوانید زیرا بسیار در روند آماده سازی مفید می باشد. از آن جایی که سوال های در آزمون اصلی، برپایه درک خواننده می باشد، بسیار سودمند خواهد بود که توانایی های درک مطلب خود را تقویت کنید.

در هنگام خواندن متن ها، سعی کنید که آن ها را کامل بخوانید و دیدگاه نویسنده و یا موضوع اصلی متن را به سرعت درک کنید. همچنین حواستان به محدودیت زمانی تعیین شده نیز باشد، زیرا پس از پایان زمان درنظر گرفته شده، زمان اضافه ارائه نمی گردد. هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارید، حتی اگر که از پاسخ خود، مطمئن نیستید، زیرا نمره منفی وجود ندارد.

دقت داشته باشید که باید پاسخ های خود را در پاسخ نامه توزیع شده بنویسید، زیرا در پایان تست ریدینگ، زمان اضافه برای انتقال پاسخ ها ارائه نمی گردد.

توصیه ها و نکات رایتینگ آزمون آیلتس:

همانطور که اشاره کردیم، رایتینگ ایلتس در آزمون آکادمیک و جنرال با یکدیگر تفاوت دارد. در آزمون اکادمیک، از شما انتظار می رود تا بتوانید یک نمودار یا تصویر را توصیف کنید و یک مقاله بنویسید که در آن دیدگاه خود را نسبت به یک مسئله بیان کنید. اما در ایلتس جنرال، نیاز است که شما یک نامه در ارتباط با یک وضعیت بنویسید و همانند رایتینگ تست آکادمیک، یک مقاله بنویسید.

تکنیک های سوالات IELTS

برای موفقیت در رایتینگ آیلتس، توصیه می کنیم که نمونه مقاله هایی را که نمره بالا کسب کرده اند را مطالعه کنید. تحلیل کردن دقیق مقاله ها و نوشتن نکته های مرتبط با آن ها، نقش مهمی در نظم دهی به مقاله های شما خواهد داشت. هنگامی که مقاله های نمونه را بررسی می کنید، از خود این سوال ها را بپرسید.

  • آیا پاراگراف اول موجب واضح تر شدن موضوع مقاله می شود؟
  • آیا خط اول هر پاراگراف بیانگر موضوع آن پاراگراف و مرتبط با سوال رایتینگ است؟
  • آیا نویسنده به صورت روان و واضح ایده های اصلی مقاله را بیان می کند؟

در مرحله بعد، سعی کنید که شروع به نوشتن مقاله کنید. بسیار اهمیت دارد که در تمرین های خود یک بخش را به مقاله نویسی اختصاص دهید. قبل از اینکه مقاله های خود را بنویسید نیاز است که به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • یادداشت کردن کلیه ایده هایی که در ارتباط با موضوع به ذهن شما می رسد.
  • انتخاب کردن بهترین ایده ها که می توانید درباره ان ها به خوبی توضیح دهید و استدلال کنید.
  • برنامه ریزی اینکه بدانید جهت رایتینگ شما به کدام سمت است.
  • هنگامی که بحث خود را ارائه می دهید، بسیار اهمیت دارد که تمرکز خود را بر روی ایده هایی که می خواهید در نوشته خود گسترش دهید بگذارید. سعی کنید که در هر پاراگرف یک ایده اصلی را قرار دهید.

نکته دیگر تمرین کردن ساختار ها والگو های گرامری می باشد. تمرین کردن گرامر به آزمون دهندگان در مقاله خود بسیار کمک خواهد کرد و بیان دقت داشته باشید که از ساختار های اشتباه استفاده نکنید. از آنجایی که آیلتس یک آزمون زبان انگلیسی است، گرامر یکی از حوزه هایی است که توسط ممتحنین بررسی خواهد شد. در نتیجه بسیار مهم است که کلیه مقاله های شما از نظر گرامری صحیح باشند. به توصیه های زیر دقت کنید.

استراتژی های آیلتس جنرال
  • توصیه می شود که رایتینگ خود را از (Task 2) شروع کنید، زیرا نمره بیشتری دارد و می تواند آسان تر باشد.
  • نیاز است که در دو تسک های 1 و 2 را در محدوده زمانی تعیین شده تکمیل کنید. برای اینکه بتوانید به محدودیت زمانی رایتینگ عادت کنید، نیاز است که به اندازه کافی در تمرین های خود آن را تمرین کنید.
  • نباید از زبان انگلیسی غیر رسمی در آیلتس استفاده کنید، برای مثال از مخفف نویسی و اصطلاحات محاوره ای دوره کنید.
  • بهتر است که در زیر عبارت های کلیدی سوال خط بکشید تا در برخی مواقع با نگاه کردن به آن توجه داشته باشید که از موضوع اصلی دور نشوید.
  • سعی کنید که از نوشتن مطلب های غیر ضروری خود داری کنید و بر روی موضوع رایتینگ تمرکز کنید.

توصیه ها و نکات اسپیکینگ آیلتس:

یکی از تست های بسیار جالب در آزمون آیلتس که با بسیاری از ازمون های بین المللی زبان انگلیسی فرق دارد، بخش اسپیکینگ می باشد. در این بخش شرکت کنندگان به صورت رو در رو با یک ممتحن، تست اسپیکینگ را برگزار می کنند. در این تست مهارت آزمون دهندگان در اسپیکینگ مورد ارزیابی قرار می گیرد و مدت زمان آن 11 الی 14 دقیقه است. از کلیه شرکت کنندگان انتظار می رود که بتوانند تمام تلاش خود را برای نشان دادن توانایی های مکالمه خود به کار گیرند.

تست اسپیکینگ از 3 قسمت تشکیل شده است. در قسمت اول، ممتحن سوال های عمومی از شرکت کننده در ارتباط با علاقه مندی های شخصی او، پیش زمینه تحصیلی، خانواده و غیره می پرسد. سعی کنید که در هنگام پاسخ دهی به این سوال ها، به توصیه های زیر توجه کنید:

  • به پاسخ های خود ارزش بیافزایید، به این معنا که هیچ اشکالی ندارد که پاسخ های خود را به صورت مفید و آن چه که پرسیده شده است را پاسخ دهید، اما شما همیشه می توانید یکسری حقایق دیگر را نیز به پاسخ خود اضافه کنند. برای مثال اگر از شما پرسیده شد که “اهل کجا هستید؟”، در پاسخ تنها بیان نکنید “اهل ایران”، بلکه می توانید بگویید “اهل کشور زیبا و وسیع ایران”.
  • هنگام پاسخ دهی به سوال ها، سعی کنید که واکنش شما سریع باشد و سریع به سوال ها پاسخ دهید.

در بخش دوم اسپیکینگ به شما موضوعی ارائه می گردد و از شما خواسته می شود که بدون توقف به مدت 1 الی 2 دقیقه صحبت کنید. به توصیه های زیر دقت کنید:

قبل از صحبت کردن فکر و برنامه ریزی کنید. اگرچه که اهمیت دارد شما سریع پاسخ بدهید، بهتر است که از 1 دقیقه زمان که به شما برای برنامه ریزی کردن پاسخ خود ارائه می شود، به بهترین شکل استفاده کنید. این کار باعث می شود تا ایده های خود را به صورت واضح تر بیان کنید و به بهترین شکل صحبت خود را ارائه دهید.

سعی کنید که علاوه بر بیان کردن ایده های خود، استدلال خوبی نیز برای آن ها ارائه دهید و دیدگاه های خود را با استفاده از صفت ها و قید ها به صورت زیبا تر بیان کنید.

در قسمت سوم (Part 3) اسپیکینگ آیلتس، ممتحن سوال هایی را از شما می پرسد که در ارتباط با موضوع بخش دوم می باشد. ممتحن ممکن است که مباحثی را که در صحبت های شما به آن ها اشاره شد انتخاب کند تا بیشتر درباره آن صحبت کنید و دیدگاه خود را بیان کنید. به توصیه های زیر توجه کنید:

  • سعی کنید که نکاتی را که در بخش دوم اسپیکینگ به آن ها اشاره می کنید به یاد داشته باشید. آزمون دهندگان نباید که احساس سورپرایز یا نا امیدی کنند، هنگامی که از ان ها سوال پرسیده می شود و باید تمام تلاش خود را برای ارائه پاسخ به بهترین شکل بکار بگیرید.
  • نیاز است که احساس سردرگمی نداشته باشید و بسیار اهمیت دارد که اعتماد به نفس و میل به صحبت کردن را از خود نشان دهید.
  • سعی کنید تا می توانید روان صحبت کنید و از صحبت کردن به زبان انگلیسی لذت ببرید.
  • در تمرینات خود قبل از آزمون، صدای خود را ضبط کنید و سپس به پاسخ های خود گوش دهید. سپس سعی کنید که اشتباه های گرامری و تلفظی خود را تصحیح کنید.
  • سعی کنید که پاسخ های خود را حفظ نکنید، زیرا ممتحن می تواند تشخیص دهد که آیا شما توان صحبت کردن خوبی دارید و یا پاسخ های حفظی ارائه می دهید.
  • به یاد داشته باشید که سوال هایی که از شما پرسیده خواهند شد، تنها یک پاسخ ندارند و پاسخ اشتباه و صحیح نیز وجود ندارد. پس تنها سعی کنید که به سوال پاسخ دهید و این را درنظر داشته باشید که صحبت های شما انسجام و پیوستگی نیز داشته باشد.
  • سعی کنید که در هنگام صحبت کردن مکث های خود را کاهش دهید، زیرا موجب کسر نمره خواهد شد.

امیدواریم که با مطالعه این مطلب با نکات و توصیه هایی که موجب موفقیت شما در آزمون آیلتس خواهد شد آشنا شده باشید و توانسته باشیم که به بسیاری از سوال های شما پاسخ دهیم.

برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.