موسسه زبان دایلو در اینجا همه چیز را درباره آزمون بین المللی تافل (TOEFL Exam) بیان می کند، از نحوه ثبت نام امتحان تافل، تاریخ و مراکز برگزاری، فرمت و ساختار قسمت های اسپیکینگ، رایتینگ، لیسنینگ، ریدینگ و هزینه شرکت در این ازمون. پس این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

آزمون تافل TOEFL

خلاصه ای درباره آزمون تافل:

  • تافل (TOEFL) مخفف چیست؟ Test of English as a Foreign Language.
  • انواع آزمون تافل: نوع کاغذی (pbt) و اینترنتی (ibt) که هر دو استاندارد سازی شده اند.
  • مجری و توسعه دهنده: سازمون آموزشی ETS.
  • مهارت های مورد ارزیابی: 4 مهارت اصلی زبان انگلیسی شامل ریدینگ، لیسنینگ، رایتینگ و اسپیکینگ.
  • هدف از این آزمون چیست؟ سنجش سطح زبان انگلیسی افرادی که زبان اول آن ها انگلیسی نمی باشد.
  • سال شروع این آزمون: 1964 میلادی (55 سال پیش).
  • مدت زمان آزمون: نوع اینترنتی (ibt) به مدت 3 ساعت و 10 دقیقه تا 4 ساعت و 20 دقیقه می باشد ( البته بجز 10 دقیقه زمان استراحت در وسط آزمون). نوع کاغذی این امتحان به مدت 2 ساعت و 20 دقیقه تا 2 ساعت و 30 دقیقه می باشد.
  • نمرات یا امتیاز ها: در نوع اینترنتی از 0 تا 30 نمره به هر یک از 4 مهارت اصلی زبان انگلیسی امتیازدهی می شود و افزایش یا کاهش امتیاز به صورت 1 نمره ای انجام می گردد. در نوع کاغذی به مهارت لیسنینگ از 31 تا 68 نمره، ساختار (structure) از 31 تا 69 نمره، مهارت ریدینگ از 31 تا 67 و امتیاز کل از 310 تا 677 می باشد. تست رایتینگ که جدا برگزار می شود از 0 تا 6 نمره می باشد که کاهش یا افزایش امتیاز به شکل 1 نمره ای است.
  • اعتبار نمرات تافل: به مدت 2 سال است.
  • تکرر برگزاری آزمون: بیش از 50 بار در سال.
  • محدودیت شرکت در آزمون: تنها در فاصله های زمانی 12 روز می توان در این آزمون شرکت کرد.
  • کشور ها و مناطق برگزار کننده تافل: این امتحان در بیش از 4500 مرکز در بیشتر از 165 کشور برگزار می گردد.
درباره امتحان زبان تافل
  • زبان آزمون چیست؟ زبان انگلیسی
  • پیش نیاز شرکت در تافل: نیازی به شرایط خاصی نیست و برای افرادی که زبان اول آن ها انگلیسی نیست طراحی شده است و انتظار می رود تا از دانش زبان خوبی برخوردار باشند.
  • هزینه شرکت در آزمون: هزینه تافل در کشور های مختلف، متفاوت است. نوع اینترنتی بین 160 الی 260 دلار می باشد و نوع کاغذی 180 دلار است.
  • تعداد مراکزی که ازمون تافل را تایید می کنند: بیش از 10 هزار مرکز آموزشی و شغلی در بیش از 130 کشور.

مقدمه ای درباره آزمون بین المللی تافل:

این آزمون یک امتحان استاندارد سازی شده برای سنجش سطح زبان انگلیسی افرادی که زبان اول آن ها انگلیسی نیست طراحی شده است که این متقاضیان معمولا قصد ادامه تحصیل در دانشگاه هایی را دارند که به زبان انگلیسی به آموزش می پردازند. این آزمون مورد تایید بسیاری از مراکز دانشگاهی (آکادمیک) و حرفه ای می باشد. برای اینکه بتوانید امتیاز مورد نظر خود را در این آزمون کسب کنید، شرکت در کلاس تافل دایلو را به شما توصیه می کنیم. آزمون تافل یکی از 2 آزمون بزرگ زبان انگلیسی در دنیا است و آزمون دیگر آزمون آیلتس می باشد.

سوال های این آزمون توسط سازمان ETS طراحی می گردد که یک مرکز غیر انتفاعی است و همچنین مجری این امتحان نیز می باشد. این مرکز گزارش نمرات رسمی آزمون دهندگان را به مراکزی که داوطلبین مشخص نموده اند، ارسال می کند و مدت اعتبار آن ها 2 سال می باشد.

آزمون تافل در گذشته به چه شکل بوده است؟

در سال 1962 میلادی، یک شورای ملی که متشکل از نمایندگان 30 سازمان دولتی و خصوصی بود شکل گرفت تا مسئله سطح زبان انگلیسی افرادی که زبان اول آن ها انگلیسی نیست و مایل اند در دانشگاه های امریکا تحصیل کنند، را حل کنند. این شورا به این نتیجه رسید که نیاز به توسعه و برگزاری آزمون TOEFL است.

این آزمون در ابتدا در مرکز زبان شناسی کاربردی تحت نظارت پروفسور چارلز فرگسون (Charles Ferguson) که استاد زبان شناسی کاربردی در دانشگاه استنفورد بود توسعه پیدا کرد. سر انجام این آزمون در سال 1964 توسط انجمن زبان های مدرن برگزار شد. در سال 1965 دو مرکز college board و ETS مسئولیت ادامه برنامه امتحانی تافل را بر عهده گرفتند.

امروزه بسیاری از افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه های ایالات متحده را دارند و زبان اول آن ها انگلیسی است، از شرکت کردن در این آزمون معاف هستند. اگرچه استثنا هایی نیز وجود دارد. برای مثال متقاضیانی که اهل پاکستان، هند، بنگلادش و… هستند، با وجود اینکه انگلیسی زبان رسمی آن ها است، اما از شرکت در آزمون تافل معاف نمی باشند.

ساختار و محتوای تافل اینترنتی (TOEFL iBT):

این نوع از تافل در اواخر سال 2005 معرفی شد و سپس تافل کامپیوتری (CBT) و کاغذی (PBT)  را جایگزین کرد، اگر چه تافل کاغذی هنوز در یکسری مناطق که دسترسی مناسب به اینترنت ندارند، برگزار می شود. آزمون تافل اینترنتی به صورت تدریجی در کشور های مختلف دنیا از جمله امریکا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا در سال 2005 معرفی شد و در سال 2006 در دیگر کشور ها رواج یافت. برگزاری آزمون کامپیوتری تافل (CBT) در سپتامبر 2006 متوقف شد و نمرات این نوع ازمون دیگر معتبر نمی باشد.

در ابتدا تقاضا برای شرکت در آزمون تافل بسیار بیشتر از عرضه بود و داوطلبین ماه ها منتظر می ماندند تا نوبت آن ها شود. اما امروزه در بیشتر کشور های دنیا، متقاضیان می توانند پس از 1 الی 4 هفته در این ازمون شرکت کنند. این آزمون 4 ساعته از 4 بخش اصلی تشکیل شده است که به سنجش سطح مهارت های درک مطلب (Reading)، شنیدار (Listening)، مکالمه (Speaking) و نوشتار (Writing) می پردازد. موضوعات این آزمون در ارتباط با مسائل دانشگاهی می باشد. یادداشت برداری در آزمون تافل اینترنتی مجاز می باشد. همچنین از نظر محدودیت شرکت در این آزمون، باید گفت که این آزمون را نمی توان در کمتر از 12 روز پس از آخرین آزمونی که متقاضی در آن شرکت کرده است، به صورت مجدد امتحان داد.

بخش درک مطلب (Reading):

بخش ریدینگ تشکیل شده از سوالاتی در ارتباط با 3 الی 4 متن که هر کدام حدود 700 کلمه می باشد. موضوع متن ها آکادمیک یا دانشگاهی می باشد. یعنی مطالبی که می توان آن ها را در کتاب های دانشگاهی مقطع کارشناسی، مشاهده کرد. از شرکت کنندگان در آزمون تافل انتظار می رود که بتوانند در این بخش مفاهیم علت و معلول، مقایسه و بحث را خوب متوجه شوند. آزمون دهندگان به سوالاتی در ارتباط با ایده اصلی، جزئیات، اطلاعات اساسی، افزودن جمله، لغت و دیدگاه های کلی متن، پاسخ می دهند. سوال های جدید تری در ازمون تافل اینترنتی از شرکت کنندگان پر کردن جدول یا تکمیل کردن مطلب خلاصه را نیز سوال می کنند. داشتن دانش قبلی از موضوعاتی که در این بخش مطرح می شود نیاز نیست و با خواندن مطالب، آزمون دهندگان می توانند پاسخ صحیح را انتخاب کنند.

بخش شنیداری (Listening):

سوال های این بخش در ارتباط با 6 الی 9 فایل صوتی است که هر کدام 3 الی 5 دقیقه به طول می انجامد. این لیسنینگ ها شامل 2 مکالمه بین دانشجویان و 4 سخنرانی آکادمیک می باشد. مکالمه ها بین یک دانشجو و استاد یا خدمه پردیس دانشگاه می باشد. در سخنرانی ها نیز ممکن است مشارکت دانشجویان وجود داشته باشد و نیازی به داشتن دانش قبلی از مباحثی که صحبت می شود، وجود ندارد.

تمام مکالمه ها و سخنرانی ها تنها یکبار برای آزمون دهندگان پخش می گردد. شرکت کنندگان می توانند همانطور که گوش می دهند، یادداشت برداری کنند و هنگام پاسخ به سوال ها، می توانند به یادداشت های خود نگاه کنند.

هر مکالمه (conversation) دارای 5 سوال و هر سخنرانی (Lecture) دارای 6 سوال می باشد. سوالات به منظور سنجش سطح آزمون دهندگان در درک ایده های اصلی، جزئیات مهم، رابطه بین ایده ها، نظم دهی به اطلاعات و اهداف و نگرش صحبت کنندگان طراحی شده اند.

بخش مکالمه (Speaking):

بخش اسپیکینگ تافل اینترنتی از 6 سوال تشکیل شده است که 2 تا از آن ها مستقل (independent) و 4 تا از سوال ها وابسته (integrated) است. در 2 بخش مستقل، آزمون دهندگان به سوال هایی که در ارتباط با نظر شخصی خود درباره موضوعاتی آشنا است، پاسخ می دهند. ارزیابی آزمون دهندگان در توانایی صحبت کردن روان و ارائه مطالب به شکل واضح و پیوسته می باشد.

در 2 تا از سوال های وابسته، آزمون دهندگان متن کوتاهی را می خوانند سپس به یک سخنرانی آکادمیک یا مکالمه ای درباره زندگی دانشگاهی گوش داده و با ارتباط دهی میان متن و آنچه که شنیده اند، به سوال پاسخ می دهند. در 2 سوال وابسته دیگر، شرکت کنندگان به یک سخنرانی آکادمیک و یا مکالمه در ارتباط با زندگی دانشگاهی گوش می دهند و سپس با توجه به آنچه که شنیده اند، پاسخ خود را بیان می کنند.

در سوال های وابسته (integrated)، ارزیابی آزمون دهندگان در توانایی آن ها در تولید مطالب مناسب و ارائه مطالب به شکل موثر طبق آنچه که خوانده و شنیده اند صورت می گیرد. آزمون دهندگان می توانند از آنچه که خوانده و شنیده اند، یادداشت برداری کنند و از یادداشت های خود در آماده سازی پاسخ به سوال ها، استفاده کنند. برای آزمون دهندگان مدت زمان کوتاهی برای آماده کردن پاسخ خود درنظر گرفته می شود، قبل از اینکه شروع به صحبت کردن کنند.

پاسخ به سوال های اسپیکینگ به صورت دیجیتالی ضبط می گردد و به سیستم نمره دهی ETS ارسال می گردد و توسط 3 الی 6 ممتحن بررسی می شود.

  بخش نوشتار (Writing):

این بخش توانایی آزمون دهندگان را در نوشتن مطالب آکادمیک ارزیابی می کند و از 2 قسمت تشکیل شده است که یکی از آن ها وابسته (integrated) و دیگری مستقل (independent) می باشد. در قسمت integrated، آزمون دهندگان در ابتدا متنی را در ارتباط با موضوعی آکادمیک می خوانند، سپس به لیسنینگ در ارتباط با همان موضوع گوش می کنند. در پایان آزمون دهندگان خلاصه ای می نویسند که در آن نکات مهمی که در لیسنینگ به آن اشاره شده را بیان کرده و توضیح می دهند که چگونه به نکات اصلی در متن مرتبط می باشد.

در قسمت independent، نیاز است که آزمون دهندگان یک مقاله ای که در آن دیدگاه های خود را بیان می کنند، بنویسند و سپس توضیح دهند. پاسخ به سوال های این بخش به مرکز ETS ارسال می گردد و توسط حداقل 3 متخصص مورد بررسی قرار می گیرد.

یکی از قسمت های آزمون تافل iBT به صورت اضافی بوده و در امتیاز آزمون دهندگان تاثیری ندارد. این کار برای بررسی عملکرد همه آزمون دهندگان و طراحی سوال های آزمون های بعدی توسط ETS انجام می گیرد. توصیه می شود که داوطلبین آزمون تافل از تمام انرژی و تمرکز خود برای پاسخ به همه سوال ها استفاده کنند، زیرا قسمت آزمایشی کاملا نامشخص است. برای مثال اگر بجای 3 متن در بخش ریدینگ، 4 متن ارائه شود، یکی از آن متون، آزمایشی بوده و در نمره آزمون دهنده تاثیری ندارد، اما مشخص نمی شود که کدام متن آزمایشی است. پس از شرکت کنندگان انتظار می رود تا با دقت به تمام سوال ها پاسخ دهند.

ساختار و محتوای تافل کاغذی (TOEFL PBT) به چه شکل است؟

این آزمون در مناطقی برگزار می گردد که آزمون اینترنتی را نمی توان به دلیل مشکلات کامپیوتری یا اینترنتی برگزار کرد. درباره آزمون تافل PBT که در مطلبی دیگر راجعبه آن کاملا صحبت کرده ایم، شامل بخش های لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ می باشد و مقیاس نمرات آن با ازمون اینترنتی یکی است. همچنین امتیاز کل در ازمون کاغذی وجود ندارد.

بخش لیسنینگ (Listening):

این قسمت بین 30 الی 40 دقیقه زمان می برد و از 3 بخش تشکیل شده است. بخش اول شامل 30 سوال است و در ارتباط با چندین مکالمه کوتاه می باشد و بخش دوم دارای 8 سوال در ارتباط با مکالمه های بلند تر می باشد. در بخش آخر 12 سوال درباره چند سخنرانی پرسیده می شود.

  • بخش ساختار (Structure and written Expression):

 این بخش شامل 15 تمرین کامل کردن جملات است و 25 تمرین شناسایی اشتباهات.

  • بخش درک مطلب (Reading Comprehension):

این قسمت به مدت 55 دقیقه می باشد و از 50 سوال در ارتباط با متون مختلف تشکیل شده است.

بخش نوشتار (Writing):

رایتینگ در ازمون تافل کاغذی 30 دقیقه زمان می برد و شامل یک تست نوشتار به نام TWE است. این سوال همان مقاله نویسی است که نیاز است آزمون دهندگان بین 250 الی 300 کلمه بنویسند.

امتیازدهی و نمرات آزمون تافل اینترنتی (TOEFL iBT):

  • طیف نمرات ازمون اینترنتی بین 0 الی 120 می باشد.
  • به هر یک از 4 مهارت اصلی زبان، از 0 تا 30 نمره امتیازدهی می شود و سپس برای محاسبه امتیاز کل با هم جمع می شوند.
  • تست ریدینگ و لیسنینگ در ابتدا صورت می گیرد و سپس 10 دقیقه زمان استراحت اجباری وجود دارد. سپس تست های اسپیکینگ و رایتینگ انجام می گردد و کل زمان ازمون حدود 250 دقیقه می باشد.
  • نمره هر سوال اسپیکینگ درابتدا بین 0 تا 4 و نمره هر سوال رایتینگ در ابتدا بین 0 تا 5 می باشد. سپس این نمرات تبدیل شده و از 0 تا 30 نمره به هر مهارت امتیازدهی می شود.

نمرات آزمون تافل کاغذی (TOEFL PBT):

نمره نهایی ازمون کاغذی بین 310 تا 677 می باشد و طبق نمرات لیسنینگ (بین 31 تا 68)، ساختار (31 الی 68) و ریدینگ (31 تا 67) می باشد. نمره بخش رایتینگ جزء امتیاز ها نمی باشد و به صورت مجزا از 0 تا 6 نمره، ارائه می گردد.

نمره ای که ازمون دهندگان در مهارت های زبان انگلیسی دریافت می کنند، درصد پاسخ های صحیح آن ها نیست. امتیاز ها بر این اساس تبدیل می شوند که برخی از آزمون ها سختر تر از دیگر ازمون های تافل کاغذی بوده است و با تبدیل نمرت، تاثیر این تفاوت ها کمتر می گردد.

آزمون تافل PBT در ماه مه 2017 برگزاری آن متوقف شد و امروزه در مناطقی که دسترسی به اینترنت وجود ندارد، آزمون تافل PDT یا (Paper delivered test) برگزار می شود.

پذیرش نمرات تافل:

اکثر کالج ها از نمرات تافل برای پذیرش دانشجویان استفاده می کنند و بسیاری از دانشکده ها، حداقل نمره لازم در ازمون تافل برای پذیرش را مشخص نموده اند. حداقل نمره در این آزمون برای درخواست پذیرش 61 (دانشگاه بولینگ) و حداکثر نمره لازم 110 (دانشگاه آکسفورد) می باشد.

نمرات تافل پذیرش دانشگاه

آزمون تافل ITP چیست؟

این نوع از ازمون تافل که مخفف Institutional testing program است، به صورت کاغذی برگزار می شود و موضوعات آن طبق مطالب آکادمیک می باشد که برای سنجش سطح زبان انگلیسی غیر انگلیسی زبان ها طراحی شده است. این امتحان از ازمون های تافل جدید و یا از سوال های ازمون های تافل گذشته تشکیل شده است و برای تعیین سطح، ارزیابی و یا امتحان های نهایی از آن ها استفاده می گردد. محتوا، ساختار و نمره دهی تافل ITP با تافل PBT یکی است، تنها با این تفاوت که بخش نوشتار TWE از ان حذف گردیده است.

برخلاف آزمون های iBT و PBT، نوع ITP توسط سازمان ها و موسسات بنا به نیاز داخلی خود برگزار می گردد. همچنین این آزمون جایگزین آزمون تافل اینترنتی که شامل اسپیکینگ و رایتینگ می باشد، نمی شود. آزمون تافل ITP دارای 2 سطح می باشد. سطح 1 یا Level 1 که متوسط رو به پیشرفته است و سطح 2 که معادل پایه تا متوسط است. پس از شرکت در این آزمون نیز به آزمون دهندگان مدرک ارائه می گردد.

آزمون های تافل برای نوجوانان (TOEFL Junior Tests):

سازمان ETS همچنین آزمون های تافل برای جوانان را نیز ارائه می دهد که برای دانش آموزان سطح راهنمایی درنظر گرفته شده است. این آزمون برای دانش آموزانی که بالای 11 سال سن دارند مناسب است و در دو شکل برگزار می گردد. آزمون استاندارد ( به صورت کاغذی) و آزمون جامع (به صورت کامپیوتری).

آزمون تافل برای نوجوانان TOEFL

آزمون استاندارد دارای 3 بخش می باشد که شامل درک مطلب (Reading comprehension)، لیسنینگ و Language form & Meaning است. آزمون تافل جوانان جامع، شامل 4 بخش ریدینگ، لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ می باشد. پس از برگزاری این آزمون، به شرکت کنندگان مدرک معتبر ارائه می گردد.

مقایسه نمرات تافل و آیلتس:

  • آیلتس 9: تافل 118 – 120 ، تافل کاغذی 645
  • آیلتس 8.5: تافل 115 – 117 ، تافل کاغذی 626 – 644 .
  • آیلتس 8: تافل 110 – 114 ، تافل کاغذی 610 – 625 .
  • آیلتس 7.5: تافل 102 – 109 ، تافل کاغذی 581 – 609 .
  • آیلتس 7: تافل 94 – 101 ، تافل کاغذی 560 – 580 .
  • آیلتس 6.5: تافل 79 – 93 ، تافل کاغذی 546 – 559 .
  • آیلتس 6: تافل 60 – 78 ، تافل کاغذی 530 – 545 .
  • آیلتس 5.5: تافل 42 – 59 ، تافل کاغذی 516 – 529 .
  • آیلتس 5: تافل 35 – 41 ، تافل کاغذی 490 – 515 .
  • آیلتس 4.5: تافل 32 – 34 ، تافل کاغذی 450 – 489 .
  • آیلتس 0 تا 4: تافل 0 – 31 ، تافل کاغذی 400 – 449 .

امیدواریم که با مطالعه این مطلب با آزمون بین المللی تافل و انوع آن آشنا شده باشید.

برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.