آزمون بین المللی آیلتس چیست؟

آکادمی دایلو در اینجا به بررسی کامل آزمون بین المللی آیلتس (IELTS)، نحوه ثبت نام در آزمون آیلتس، ساختار و فرمت بخش های مختلف آیلتس آکادمیک و جنرال و هزینه و نمرات (score) این آزمون می پردازد. پس این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

آزمون بین المللی آیلتس

مختصری درباره آزمون آیلتس:

  • انواع آزمون آیلتس: این امتحان شامل 2 نوع آکادمیک (Academic IELTS) و جنرال (General IELTS) است. همچنین آزمون های دیگری با نام Life Skills ( که شامل امتحان اسپیکینگ و لیسنینگ برای کسب ویزای انگلستان) برگزار می شود.
  • مجری و توسعه دهنده گان آیلتس: 3 انجمن (British Council) ، (IDP Education) و (Cambridge Assessment English) مسئول طراحی و توسعه این آزمون بین المللی هستند.
  • مهارت های مورد ارزیابی: مهارت های شنیداری (Listening)، درک مطلب (Reading)، مکالمه (Speaking) و نوشتار (Writing) زبان انگلیسی.
  • هدف آزمون آیلتس: سنجش سطح زبان انگلیسی افرادی که زبان اول آن ها انگلیسی نیست.
  • سال تاسیس: 1980 به مدت 39 سال پیش.
  • مدت زمان آزمون: مهارت لیسنینگ 40 دقیقه بعلاوه 10 دقیقه زمان انتقال پاسخ ها به پاسخنامه، مهارت ریدینگ 60 دقیقه، مهارت رایتینگ 60 دقیقه، مهارت اسپیکینگ 11 الی 14 دقیقه می باشد. مدت زمان کل آزمون نیز 2 ساعت و 55 دقیقه است.
  • طیف نمرات آزمون: امتیاز های ارائه شده به هر یک از 4 مهارت اصلی زبان بین 0 تا 9 می باشد و به صورت 0.5 نمره کاهش یا افزایش خواهد داشت.
  • اعتبار نمرات/ مدرک آیلتس: 2 سال
  • تکرر برگزاری آزمون: این آزمون حدود 4 بار در ماه در سراسر دنیا برگزار می شود و در سال حدود 48 بار برگزار می شود.
  • کشور ها و مراکز برگزاری آزمون: در بیش از 1200 مرکز در بیشتر از 140 کشور برگزار می شود.
  • زبان آزمون: انگلیسی
  • تعداد آزمون دهندگان در سال: بیش از 3 میلیون نفر.
  • پیش نیاز شرکت در آزمون: پیش نیاز به خصوصی لازم ندارد و برای افرادی که انگلیسی زبان اول آن ها نیست، طراحی شده است.
  • هزینه آزمون آیلتس در ایران: 2 میلیون و 795 هزار تومن
  • مراکز پذیرش مدرک آیلتس: بیشتر از 10 هزار کالج و موسسه در بیش از 140 کشور.

مقدمه ای درباره آزمون آیلتس:

آیلتس مخفف عبارت International English Language Testing System است که آزمونی بین المللی و استاندارد سازی شده برای سنجش سطح زبان انگلیسی افرادی که زبان اول آن ها انگلیسی نیست طراحی شده است. مدیریت طراحی و نظارت بر این آزمون توسط انجمن های بریتیش کانسل (British Council)، آی دی پی (IDP : IELTS Australia) و دپارتمان زبان کمبریج (Cambridge Assessment English) است و اولین بار در سال 1989 برگزار شد.

این آزمون یکی از اصلی ترین ازمون های سنجش سطح زبان انگلیسی است و رقبای آن، آزمون بین المللی تافل، آزمون انگلیسی TOEIC و PTE هستند. مدرک آیلتس توسط اکثر موسسات دانشگاهی در استرالیا، انگلیس، کانادا، ایرلند و نیوزلند و بیش از 3000 مرکز در امریکا و توسط سازمان های حرفه ای در سراسر جهان مورد تایید قرار گرفته است.

آزمون آیلتس تنها آزمون بین المللی زبان است که توسط اداره مهاجرت انگلستان تایید شده است و این نوع آیلتس به نام UKVI است که مخفف UK Visas and Immigration می باشد.

همچنین با داشتن مدرک آیلتس می توانید به کشور های استرالیا و نیوزلند مهاجرت کنید زیرا همانند آزمون های TOEFL و PTE مورد تایید اداره مهاجرت این کشور ها می باشد. در کشور کانادا، آزمون های زبان انگلیسی IELTS ، آزمون زبان فرانسه TEF و یا CELPIP مورد تایید اداره مهاجرت این کشور می باشد.

برای اینکه در آزمون قبول شوید، نمره حداقلی درنظر گرفته نشده است و برای تمامی شرکت کنندگان در این آزمون، گزارش نمرات (Test Report Form) صادر می گردد که از نمره 1 (بسیار ضعیف) تا نمره 9 (متخصص) می باشد و مراکز پذیرش هر کدام برای خود، نمره حداقلی را مشخص نموده اند. همچنین جالب است بدانید که آزمون دهندگانی که به هیچ کدام از سوال های آیلتس پاسخ ندهند، نمره 0 را کسب می کنند.

به موسسات مختلف توصیه شده است که نمرات آیلتسی که بیش از 2 سال از زمان آن گذشته باشد را معتبر ندانند، مگر اینکه متقاضیان به شکلی ثابت کنند که در این مدت مشغول به تقویت زبان خود نیز بوده اند.

در سال 2017 بیش از 3 میلیون آزمون در بیشتر از 140 کشور برگزار شد. همچنین در سال های 2012 ، 2011 و 2009 نیز به ترتیب حدود 2 میلیون، 1.7 میلیون و 1.4 میلیون آزمون برگزار شد.

می توان گفت که آزمون بین المللی آیلتس محبوب ترین آزمون زبان انگلیسی در دنیا برای ادامه تحصیل در موسسات آموزش عالی و مهاجرت می باشد.

مدرک زبان ایلتس

تاریخچه آزمون بین المللی آیلتس:

در گذشته به این آزمون (ELTS) می گفتند که مخفف English Language Testing Service بود که در سال 1980 میلادی توسط دپارتمان زبان دانشگاه کمبریج و بریتیش کانسیل (British Council) تاسیس گردید. در دیدگاه بسیاری، ساختار این آزمون جدید بود که نشانگر تغییرات ایجاد شده در یادگیری و آموزش زبان بود. تغییراتی که ایجاد شده بود، همانند ترویج یادگیری زبان با مکالمه (Communicative learning)، استفاده از زبان انگلیسی برای اهداف بخصوص بود و استفاده از زبان انگلیسی در دنیای واقعی بود.

در دهه 80 میلادی تعداد آزمون دهندگان کم بود (حدود 4 هزار نفر در 1981 و 10 هزار نفر در 1985) و در اجرای آزمون مشکلات عملی وجود داشت. در نتیجه پروژه بازنگری ELTS تشکیل شد تا به طراحی مجدد آزمون بپردازد. برای اینکه یک همکاری بین المللی برای طراحی دوباره آزمون شکل بگیرد، برنامه توسعه بین المللی دانشکده های استرالیا یا (IDP) که امروزه به آن IDP: Australia می گویند به دپارتمان زبان کمبریج برای حل این مشکلات ملحق شد. سپس نام این آزمون از ELTS به IELTS تغییر یافت.

برگزاری آزمون IELTS در سال 1989 شروع شد. در ابتدا شرکت کنندگان 2 مهارت به صورت غیر تخصصی لیسنینگ و اسپیکینگ را امتحان می دادند و سپس دو مهارت تخصصی ریدینگ و رایتینگ. تعداد آزمون دهندگان هر ساله حدود 15 درصد افزایش پیدا کرد و تا سال 1995 به 43 هزار نفر در بیش از 210 مرکز برگزار کننده آزمون در سراسر دنیا رسید.

آزمون آیلتس در سال 1995 نیز دوباره بازنگری شد و 3 تغییر بزرگ در آن ایجاد شد.

اموزش امتحان IELTS
  • تنها یک تست نوشتاری (Writing) آکادمیک و همینطور یک تست درک مطلب (Reading) برای هر آزمون طراحی شد ( در صورتی که پیش از آن شرکت کنندگان می توانستند 3 نوع انتخاب در زمینه موضوع این دو مهارت در آزمون داشته باشند)
  • رابطه موضوعی بین دو مهارت نوشتار و درک مطلب برداشته شد تا هر کدام از مهارت ها به طور مجزا بررسی و سطح شرکت کنندگان سنجیده شود.
  • آزمون آیلتس جنرال برای دو مهارت (Reading) و (Writing) در کنار نوع آکادمیک، شکل گرفت (از نظر نمره، زمان و طول پاسخ مشابه باقی ماندند)

در سال های بعد نیز تغییراتی در این آزمون ایجاد شد، برای مثال در سال 2001، بخش مکالمه (Speaking) تغییر کرد و در سال 2005 نحو ارزیابی نوشتار (Writing) به شکل جدیدی صورت گرفت.

ویژگی های آزمون IELTS:

هر دو نوع آزمون یعنی آکادمیک و جنرال برای ارزیابی طیف توانایی های زبان داوطلبین از سطح خیلی ضعیف تا متخصص طراحی شده اند. نوع آکادمیک این آزمون برای سنجش سطح متقاضیانی است که می خواهند در دانشگاه به تحصیل مشغول شوند یا در حرفه کاری خود در کشوری انگلیسی زبان شروع به فعالیت کنند. از طرف دیگر نوع جنرال این آزمون برای افرادی مناسب است که قصد مهاجرت به کشوری انگلیسی زبان دارند و یا میخواهند در مقطع دبیرستان تحصیل کنند و یا به قصد پیدا کردن کار سفر می کنند.

ویژگی کلاس های IELTS

اما از نظر خود آزمون، تفاوت بین آزمون آکادمیک و جنرال در محتوا (content)، موضوع و اهدف بخش های آزمون است. تمام ویژگی های دیگر مثل مدت زمان آزمون، طول پاسخ به سوالات و گزارش نمرات یکی است.

هر دو نوع آیلتس آکادمیک و جنرال دارای ویژگی های زیر هستند:

  • آیلتس توانایی آزمون دهندگان در خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن را می سنجد.
  • آزمون مهارت مکالمه (Speaking) بخش بسیار مهم این آزمون است که به صورت مصاحبه رو در رو با یک ممتحن برگزار می شود. ممتحن همانطور که شرکت کننده در حال صحبت کردن است، او را ارزیابی می کند. همچنین جلسه مصاحبه به طور کامل برای بررسی ضبط می شود و برای تصحیح مجدد در صورت اعتراض به نمره آیلتس، از آن استفاده می گردد.
  • از تنوع گوناگونی از سبک های نوشتاری و لهجه های گویشی در آزمون استفاده می شود تا امتیاز دهی به شرکت کنندگان و ارزیابی آن ها عادلانه باشد. می توان گفت که لهجه های بخش شنیداری (Listening) به میزان 80 درصد بریتیش، استرالیایی و نیوزلندی هستند و حدود 20 درصد امریکایی یا لهجه های دیگر هستند.
  • محتوای آزمون IELTS توسط متخصصین دپارتمان زبان دانشگاه کمبریج و با استفاده از منابع نوشتاری توسط بسیاری از نویسندگان در سراسر دنیا تشکیل می گردد. این نویسندگان در کشور های کانادا، امریکا، انگلیس، استرالیا، نیوزلند و دیگر کشور های انگلیسی زبان هستند.

نمره دهی به هر یک از مهارت های زبان انگلیسی بین 0 (آزمون دهنده به هیچ سوالی پاسخ نداده است) تا 9 ( آزمون دهنده در استفاده از زبان انگلیسی متخصص است) ارائه می گردد.

ساختار آزمون بین المللی آیلتس چگونه است؟

همانطور که در بخش های قبل اشاره کردیم این آزمون در دو نوع آکادمیک و جنرال برگزار می شود. همچنین نوع دیگری از این آزمون با نام ((IELTS Life skills است که برگزار می شود. آموزش زبان دایلو در ادامه به کاربرد هر یک از این دو آزمون اشاره می کند:

  • آیلتس آکادمیک: برای متقاضیانی مناسب است که مایل اند در دانشگاه و یا دیگر مراکز آموزش عالی تحصیل کنند و یا برای شاغلین مثل پزشکان و پرستاران که قصد اشتغال یا ادامه تحصیل در کشور های انگلیسی زبان را دارند مناسب است.
  • آیلتس جنرال: برای افرادی می باشد که می خواهند در کار های غیر دانشگاهی و علمی مشغول شوند، تجربه کاری بدست آورند و یا به کشور های انگلیسی زبان مهاجرت کنند.
  • آیلتس (Life Skills): این نوع آزمون برای متقاضیانی که می خواهند سطح زبان خود در مهارت های مکالمه و شنیداری نشان دهند. داشتن سطح A1 تا B1 برای کسب ویزا برای رفتن به کشوری که یکی از خویشاوندان نزدیک در آن کشور ساکن باشد، اقامت موقت و یا اقامت دائم در انگلستان مناسب است.

زمانبندی در آزمون آیلتس به چه شکل است؟

  • مهارت شنیداری (لیسنینگ): 30 دقیقه ( بعلاوه 10 دقیقه زمان برای انتقال پاسخ ها به پاسخ نامه)
  • مهارت درک مطلب (ریدینگ): 60 دقیقه
  • مهارت نوشتاری (رایتینگ): 60 دقیقه
  • مهارت مکالمه (اسپیکینگ): 11 الی 14 دقیقه
  • کل زمان آزمون: 2 ساعت و 45 دقیقه.

همانطور که در مطلب ساختار آزمون آیلتس بررسی کردیم، هر 3 مهارت شنیداری، درک مطلب و نوشتار دریک جلسه برگزار می شود. اما تست مهارت مکالمه ممکن است در همان روز یا تا 7 روز قبل یا بعد از این جلسه برگزار شود.

کلیه آزمون دهندگان در هر دو نوع آکادمیک و جنرال این آزمون، به سوالات مشابهی در مهارت های شنیداری و مکالمه پاسخ می دهند، در صورتی که مهارت های نوشتاری و درک مطلب در این دو نوع آزمون متفاوت است.

مهارت شنیداری (Listening) به چه شکل است؟

این تست از 4 قسمت تشکیل شده است و هر قسمت دارای 10 سوال می باشد و مدت زمان آن 40 دقیقه است. (30 دقیقه برای پاسخ به سوالات و 10 دقیقه برای انتقال جواب ها به پاسخ نامه)

قسمت های اول و دوم تست در ارتباط با شرایط اجتماعی روزمره است. در قسمت اول، شرکت کنندگان به مکالمه ای بین 2 نفر گوش می دهند ( برای مثال مکالمه ای درباره چیدمان سفر)، اما در قسمت دوم 1 نفر درباره موضوعی صحبت می کند ( مثلا صحبتی راجعبه امکانات محلی).

قسمت های سوم و چهارم در ارتباط با مسائل آموزشی و پرورشی است. در قسمت سوم یک مکالمه ای بین دو فرد خواهد بود ( مثل صحبتی بین 2 دانشجو که توسط یک tour guide دارند در پردیس دانشگاه قدم می زنند). اما در قسمت چهارم لیسنینگ 1 نفر درباره یک موضوع دانشگاهی صحبت خواهد کرد.

ایلتس آکادمیک

هنگام شروع هر یک از قسمت های بالا، مقدمه ای بیان می شود تا آزمون دهندگان با موضوع آن بخش آشنا شوند، سپس مدت زمان کوتاهی در نظر گرفته می شود تا داوطلبین بتوانند سوالات را بررسی کنند. سوالات به ترتیب مطالبی که در فایل صوتی ارائه می گردد نوشته شده اند، پس پاسخ سوال 1 قبل از پاسخ سوال 2 مطرح می گردد و به همین شکل ادامه می یابد. در بین قسمت های اول تا سوم یک زمان استراحت و بررسی در نظر گرفته شده است تا شرکت کنندگان بتوانند به سوالات بعد نگاه کنند و هر قسمت تنها یکبار پخش خواهد شد.

پس از پایان بخش لیسنینگ، به آزمون دهندگان 10 دقیقه زمان داده می شود تا پاسخ های خود را بر روی پاسخ نامه بنویسند. از شرکت کنندگان برای اشتباهات املائی و گرامری نمره کسر می گردد.

مهارت درک مطلب (Reading) به چه شکل است؟

ریدینگ شامل 3 قسمت است و در کل از 2150 الی 2750 کلمه تشکیل شده است. در این تست از انواع مختلفی از سوال ها از جمله چند گزینه ای (multiple-choice)، پاسخ کوتاه (short answer)، شناسایی مطالب، تشخیص دیدگاه نویسنده، نام گذاری نمودارهای تصویری، کامل کردن خلاصه ای با استفاده از کلمات متن و ارتباط دادن میان مطالب استفاده می شود.

آزمون دهندگان نیاز است که با دقت به سوالات پاسخ دهند زیرا در صورت وجود اشتباه املائی و گرامری، از آن ها نمره کسر می گردد.

ویژگی متون آیلتس آکادمیک:

به شرکت کنندگان 3 متن داده می شود که آن ها از کتاب ها، ژورنال ها، مجلات، روزنامه ها و منابعی اینترنتی که برای مخاطبین غیر متخصص نوشته شده اند، استخراج می شوند. کلیه موضوعات به شکلی هستند که دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد با آن ها آشنا هستند.

ویژگی متون آیلتس جنرال:

  • قسمت اول: شامل 2 الی 3 متن کوتاه یا چندین متن کوتاه تر است که در ارتباط با موضوعات عادی روزمره است. برای مثال جدول های زمان بندی یا اعلامیه ها (چیز هایی که نیاز است مردمی که در کشور های انگلیسی زبان زندگی می کنند، از آن ها آگاه باشند).
  • قسمت دوم: دارای 2 متن است که در ارتباط با کار می باشد. مثل توصیف شغلی، قرارداد ها و مطالب پرورشی.
  • قسمت سوم: این بخش تشکیل شده از یک متن طولانی درباره یک موضوع عمومی. متن به طور کلی توصیفی، طولانی و پیچیده تر از متون قسمت های اول و دوم است. این متن استخراج شده از کتاب ها، مجله ها، روزنامه ها و یا منابع اینترنتی است.

مهارت نوشتار (Writing) چگونه است؟

تست رایتینگ در هر دو نوع آزمون آیلتس دارای 2 قسمت است که نیاز است شرکت کنندگان آن ها را تکمیل کنند. در قسمت اول (Task 1)، نیاز است که شرکت کنندگان حداقل 150 کلمه  در 20 دقیقه زمان بنویسند. اما در قسمت دوم (Task 2) آزمون دهندگان باید حداقل 250 کلمه در 40 دقیقه زمان بنویسند.

از آزمون دهندگان نمره کسر می گردد اگر پاسخ آن ها کوتاه تر از محدودیت تعیین شده باشد و یا با موضوع مطرح شده ارتباطی نداشته باشد. پاسخ دهی باید به صورت جملات کامل باشد و از علامت های غیر رسمی نباید استفاده گردد.

رایتینگ آیلتس آکادمیک:

بخش اول (Task 1): آزمون دهندگان در این قسمت به توصیف نمودار های خطی (graph)، جدول (chart / table) یا نمودار تصویری (diagram) می پردازند.

ایلتس اکادمیک و جنرال

بخش دوم (Task 2): شرکت کنندگان به بیان دیدگاه خود، بحث و استدلال می پردازند. ممکن است از آزمون دهندگان خواسته شود که راه حلی را برای مشکل های مطرح شده ارائه دهند، استدلال هایی برای یک دیدگاه بنویسند و یا به مقایسه سند ها (evidence) و نظر ها (opinions) بپردازند.

رایتینگ آیلتس جنرال:

  • قسمت اول (Task 1): در اینجا آزمون دهندگان یک نامه در پاسخ به یک شرایط روزمره ارائه شده، خواهند نوشت. (برای مثال نامه ای به مسئول اسکان در ارتباط با مشکلات محل اقامت و یا نامه ای به کارفرما درباره مشکلات مدیریت زمان یا نامه ای به دفتر روزنامه درباره برنامه ای برای تکامل یک فرودگاه).
  • قسمت دوم (Task 2): در این بخش شرکت کنندگان مقاله را در ارتباط با موضوعی که درباره مسائل روزمره عمومی است می نویسند. (مثلا اینکه آیا سیگار کشیدن باید ممنوع شود در مکان های عمومی یا آیا فعالیت های اوقات فراغت کودکان باید آموزشی باشد و یا درباره چگونگی حل مشکلات محیط زیستی)

مهارت مکالمه (Speaking) در آزمون آیلتس:

اسپیکینگ به صورت مصاحبه رو در رو با یک ممتحن انجام می گردد و از 3 بخش تشکیل شده است.

بخش اول (Part 1): شامل مقدمه و مصاحبه است که بین 4 الی 5 دقیقه زمان می برد. سوالاتی که در این قسمت پرسیده می شود، در ارتباط با خانه، خانواده، کار، درس، علاقه مندی ها و سرگرمی ها، علت شرکت در آزمون آیلتس و موضوعات عمومی دیگر مثل پوشاک، اوقات فراغت، رایانه و اینترنت است.

بخش دوم (Part 2): این قسمت به مدت 3 الی 4 دقیقه زمان می برد و در آن به شرکت کنندگان موضوعی را بر روی یک کارت ارائه می دهند و آزمون دهندگان 1 دقیقه زمان خواهند داشت تا پاسخ خود را آماده کنند. بر روی کارت، نکاتی که آزمون دهنده باید به آن ها در صحبت خود اشاره کند، نوشته شده است. سپس از آن ها خواسته می شود که به مدت 2 دقیقه درباره موضوع ارائه شده صحبت کنند و پس از آن ممکن است که ممتحن 1 یا 2 سوال مرتبط با موضوع بپرسد.

بخش سوم (Part 3): در این قسمت به صورت پرسش و پاسخ، مکالمه ای بین ممتحن و آزمون دهنده خواهد بود که حدود 4 الی 5 دقیقه زمان می برد. معمولا موضوع سوالات در ارتباط با مطلب هایی است که در بخش دوم شرکت کنندگان راجعبه آن ها صحبت کرده اند.

امتیاز و نمره دهی در آزمون آیلتس به چه شکل است؟

آزمون دهندگان نمره را برای هر کدام از مهارت های لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ کسب می کنند. سپس با میانگین گیری از نمرات کسب شده، نمره کل (Overall Band Score) نیز برای آن ها تعیین می گردد.

طیف نمرات آزمون:

در آیلتس، حالت قبولی و مردودی وجود ندارد و به تمام شرکت کنندگان از 9 نمره امتیاز تعلق می گیرد که هر کدام از نمرات نشانگر سطح زبان آزمون دهنده می باشد. افزایش و کاهش نمره در این امتحان به میزان هر بار 0.5 نمره می باشد و اگر فردی نمره 6.25 را در میانگین 4 مهارت خود کسب کند، نمره او می شود 6.5. همچنین اگر داوطلبی نمره 6.75 را کسب کند، نمره او 7 می شود.

حالا بیایید به توضیح هر کدام از نمرات در آزمون آیلتس بپردازیم:

نمره 9 (Expert User): افرادی که این نمره را کسب کنند به این معنا است که در نحوه بیان مطالب به زبان انگلیسی کاملا مسلط اند، آن ها کاملا دقیق، روان، به صورت مناسب و با درک کامل مطالب را بیان کرده یا متوجه می شوند.

نمره 8 (Very Good User): این نمره نیز به معنای تسلط کامل به زبان انگلیسی است با این تفاوت که در برخی مواقع کم دقتی و بیان عبارت های نامناسب دیده می شود. ممکن است در شرایط های نا آشنا، مطالب کامل درک نشود، اما بحث های استدلالی را به خوبی در جزئیات متوجه می شوند.

نمره 7 (Good User): نمره 7 به این معناست که آزمون دهندگان به زبان انگلیسی تسلط دارند، اگرچه در برخی مواقع مطالب را اشتباه متوجه شده و کم دقتی کرده اند. به طور کلی جملات پیچیده را متوجه می شوند و استدلال های جزئی را درک می کنند.

نمره 6 (Competent User): میزان درک و تسلط بر زبان انگلیسی در این سطح نسبتا مناسب است. آن ها می توانند جملات پیچیده در ارتباط با شرایط آشنا را به خوبی متوجه شوند.

نمره 5 (Modest User): این نمره به این معناست که آزمون دهنده به صورت نیمه بر زبان انگلیسی مسلط است و سعی می کند تا معنی کلی مطالب در موضوعات گوناگون را درک کند، اگرچه احتمال اینکه خطا های زیادی داشته باشد، بالا است. آن ها می توانند مکالمه های ساده در ارتباط با موضوعات آشنا را درک کنند.

نمره 4 (Limited User): در این سطح درک موضوعات آشنا برای افراد میسر است. آن ها در متوجه شدن و صحبت کردن مشکلات متعددی دارند و نمی توانند از جملات پیچیده استفاده کنند.

نمره 3 (Extremely Limited User): افرادی که این نمره را کسب کنند به این معناست که می توانند تنها معنی کلی را در شرایط بسیار آشنا درک کرده و ارائه دهند. هنگام صحبت کردن و نوشتن نیز دارای مکث های زیاد اند و پیوستگی بسیار کم در مطالب آن ها دیده می شود.

نمره 2 (Intermittent User): در این سطح نمی توان به مکالمه و بیان مطالب پرداخت، مگر در بیان ساده ترین مطالب با استفاده از کلمات مجزا و ساختار های کوتاه در شرایط آشنا. آزمون دهندگانی که این نمره را کسب کنند، بسیار در درک انگلیسی شفاهی و کتبی مشکل دارند.

نمره 1 (Non User): در واقع در این سطح، فرد نمی تواند از زبان انگلیسی استفاده کند، بجز بیان یکسری کلمه مجزا.

سطح بندی آزمون های زبان انگلیسی

نمره 0 (Did not attempt the test): علت کسب این نمره این است که شرکت کننده به سوال های آزمون پاسخی نداده است که قابل بررسی و ارزیابی باشد.

مقایسه نمرات آیلتس با سیستم سطح بندی اروپا (CEFR):

  • نمره 9 و 8.5: C2
  • نمره 8: مرز بین C2 و C1
  • نمره 7.5 و 7: C1
  • نمره 6.5: مرز بین C1 و B2
  • نمره 6 و 5.5: B2
  • نمره 5: مرز بین B2 و B1
  • نمره 4.5 و 4: B1
  • نمره 3.5: مرز بین B1 و A2
  • نمره 3 و 2.5: A2
  • نمره 2: مرز بین A2 و A1
  • نمره 1.5 و 1: A1
  • نمره 0.5 و 0: آزمون دهنده با سوال ها پاسخی نداده است.

تبدیل نمرات خام به نمرات اصلی آیلتس:

  • نمره 9: معادل 39 الی 40 سوال صحیح پاسخ داده شده در لیسنینگ آکادمیک / جنرال، 39 الی 40 سوال صحیح در ریدینگ آکادمیک و 40 سوال صحیح در ریدینگ جنرال.
  • نمره 8.5: معادل 37 الی 38 سوال صحیح لیسنینگ آکادمیک / جنرال، 37 الی 38 در ریدینگ آکادمیک و 39 در ریدینگ جنرال.
  • نمره 8: 35 الی 36 سوال در لیسنینگ آکادمیک / جنرال، 35 الی 36 سوال در ریدینگ آکادمیک و 37 الی 38 در ریدینگ جنرال.
نمرات ازمون IELTS
  • نمره 7.5: لیسنینگ آکادمیک / جنرال 32 – 34 سوال، ریدینگ آکادمیک: 33 – 34 و ریدینگ جنرال 36 سوال.
  • نمره 7: لیسنینگ آکادمیک / جنرال 30 – 31 سوال، ریدینگ آکادمیک: 30 – 32، ریدینگ جنرال: 34 الی 35 سوال.
  • نمره 6.5: لیسنینگ آکادمیک / جنرال 26 – 29 سوال، ریدینگ آکادمیک 27 – 29 سوال، ریدینگ جنرال 32 – 33.
  • نمره 6: لیسنینگ آکادمیک / جنرال 23 – 25، ریدینگ آکادمیک 23 – 26 سوال، ریدینگ جنرال 30 الی 31 سوال صحیح پاسخ داده شده.
  • نمره 5.5: لیسنینگ آکادمیک / جنرال 18 الی 22 سوال، ریدینگ آکادمیک 19 – 22، ریدینگ جنرال 27 الی 29 سوال.
  • نمره 5: لیسنینگ جنرال / آکادمیک 16 – 17، ریدینگ آکادمیک 15 – 18 سوال، ریدینگ جنرال 23 الی 26 سوال.
  • نمره 4.5: لیسنینگ جنرال / آکادمیک 13 الی 15 سوال، ریدینگ آکادمیک 13 – 14، ریدینگ جنرال 19 الی 22 سوال.
  • نمره 4: لیسنینگ آکادمیک / جنرال 10 – 12 سوال، ریدینگ آکادمیک 10 الی 12، ریدینگ جنرال 15 – 18.
  • نمره 3.5: لیسنینگ جنرال / آکادمیک 8 – 9، ریدینگ آکادمیک 8 الی 9 سوال، ریدینگ جنرال 12 الی 14 سوال.
  • نمره 3: لیسنینگ آکادمیک / جنرال 6 – 7 سوال، ریدینگ آکادمیک 6 – 7، ریدینگ جنرال 9 الی 11 سوال.
  • نمره 2.5: لیسنینگ آکادمیک / جنرال 4 الی 5، ریدینگ آکادمیک 4 – 5، ریدینگ جنرال 6 الی 8 سوال.

نتایج آزمون آیلتس:

حدود 13 روز پس از برگزاری آزمون، مدرک آیلتس شرکت کنندگان آماده است و آن ها می توانند با مراجعه به موسسه برگزار کننده و یا در خواست ارسال پستی، مدرک خود را دریافت کنند.

آنچه که بر روی مدرک آیلتس شرکت کنندگان نوشته شده است عبارتند از:

    کارنامه نتایج امتحان آیلتس
    • نمره کل آزمون (بین 1 تا 9)
    • نمره ای برای هر یک از 4 مهارت زبان (بین 1 تا 9)
    • نوع آزمون انجام شده (Academic / General)
    • مشخصات عکس، ملیت، زبان اول و تاریخ تولد آزمون دهنده

    به تمام شرکت کنندگان یک کپی از گزارش امتحان (Test Report Form) ارائه می گردد، بجز متقاضیانی که در خواست به اداره مهاجرت و اقامت کانادا (CIC) یا اداره مهاجرت انگلیس (UKVI) داده باشند، زیرا این افراد 2 کپی از مدرک آیلتس خود دریافت خواهند کرد. مدرک آیلتس تمامی آزمون دهندگان تا 2 سال پس از روز آزمون، معتبر می باشد.

    مکان و تاریخ های برگزاری آزمون آیلتس:

    متقاضیان می توانند این آزمون را در بیش از 140 کشور و در بیشتر از 1200 مرکز در دنیا انجام دهند. سالانه حدود 48 بار این آزمون برای شرکت کنندگان فراهم است و هر مرکز ماهانه حدود 4 بار این آزمون را برگزار می کند که طبق میزان تقاضا معین می گردد.

    نوع آکادمیک این آزمون در تمام 48 تاریخی که در سال موجود است برگزار می شود، اما نوع جنرال حدود 24 بار در سال در هر مرکز برگزار می گردد.

    در ایران نیز برگزاری این آزمون در شهر های مختلف به صورت مکرر برگزار می گردد. برای اطلاع از تاریخ های برگزاری آزمون روی آن کلیک کنید و یا با مراجعه به صفحه آیلتس دایلو با مراکز موجود در تهران نیز آشنا شوید.

    مقایسه نمرات آزمون آیلتس با آزمون تافل:

    • نمره 9 آیلتس: معادل نمره 118 تا 120 تافل
    • نمره 8.5: امتیاز115 الی 117 تافل
    • نمره 8:  امتیاز 110 – 114 تافل
    • نمره 7.5: امتیاز 102 – 109 تافل
    • نمره 7: امتیاز 94 – 101 تافل
    • نمره 6.5: امتیاز 79 – 93 تافل
    • نمره 6: امتیاز 60 – 78 تافل
    • نمره 5.5: امتیاز42 – 59 تافل
    • نمره 5: امتیاز 35 – 41 تافل
    • نمره 4.5: امتیاز 32 – 34 تافل
    • نمره 0 تا 4: امتیاز 0 – 31 تافل

    انتقاد ها نسبت به آزمون آیلتس:

    این آزمون بصورت دست نویس است و برخلاف آزمون های تافل یا PTE به صورت کامپیوتری نمی باشد. در نتیجه دست خط شرکت کنندگان بسیار مهم است و می تواند باعث کسب نمره کمتر شود اگر که ممتحن نتواند آن با آن سبک نوشتار، متن را به خوبی بخواند. از ممتحنین تقاضا شده است که تمام تلاش خود را در خواندن دست خط های گوناگون بکار ببرند. اگرچه نمره ای برای دست خط زیبا و خوانا و یا دست خط نامناسب کسر یا افزوده نمی گردد. اما اگر دست خط به صورت نا خوانا باشد، ممتحن کلمات را با عنوان املای اشتباه در نظر می گیرد.

    تاریخ های برگزاری ازمون IELTS

    همچنین توجه ویژه ای باید به سبک نوشتار در خصوص نوع امریکایی (American English) یا نوع بریتانیایی (British English) باید شود تا املای صحیح یک از این به کار برده شود. توجه داشته باشید که از املای کلمات در هر دو نوع امریکایی و بریتانیایی می توان در نوشته خود استفاده کرد، اما هنگامیکه کلمه ای را به یک سبک بنویسید، برای تکرار همان کلمه، دفعه دیگر نیز باید به همان شکل آن را بنویسید.

    امیدواریم با خواندن این مطلب درباره آزمون بین المللی آیلتس به بسیاری از سوالات شما پاسخ داده باشیم.

    برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.