توصیف تصاویر در آزمون PTE:

موسسه زبان دایلو در اینجا به بررسی کامل اسپیکینگ آزمون پی تی ای (PTE) بخش توصیف تصویر می پردازد تا با یادگیری تکنیک ها و نحوه پاسخ دهی به سوال های توصیف کردن تصاویر ازمون پی تی ای و بکارگیری آن ها در تمرین های خود، بتوانید این بخش را با موفقیت پشت سر بگذارید. پس این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

توصیف تصویر اسپیکینگ PTE

توصیف تصویر یکی از دشوار ترین تسک های آزمون پی تی ای در بخش اسپیکینگ می باشد. آزمون دهندگان 25 ثانیه زمان خواهند داشت تا تصویر یا نمودار ارائه شده را خوب بررسی کنند و پاسخ خود را آماده کنند. پس از این که این زمان به پایان می رسد، آزمون دهندگان 40 ثانیه زمان دارند تا پاسخ خود را با استفاده از میکروفن موجود بیان کرده و نکات مهم تصویر را پوشش دهند.

هنگامی که میکروفن فعال می گردد، آزمون دهندگان صدای بوقی را می شنوند. پس از صدای بوق، نیاز است که شرکت کنندگان شروع به صحبت کردن کنند. همان گونه که ضبط صدا آغاز می گردد، “نوار پیشرفت” یا progress bar، میزان گذر زمان را نشان می دهد و هنگامی که ضبط صدا به پایان می رسد، وضعیت آن از “recording” به “recording completed” تغییر می کند.

می توان گفت که این تست بسیار سریع شروع و پایان می یابد. برداشت اطلاعات معنی دار در چنین زمان کوتاهی، می تواند کار دشواری باشد. نیاز است که شما به خوبی برای این بخش آماده باشید و استراتژی مناسبی داشته باشید و در غیر اینصورت داشتن عملکرد خوب در توصیف تصویر بسیار دشوار خواهد بود.

در ابتدا نیاز است که با انواع تصاویری که ممکن است در آزمون با آن رو به رو شوید، خود را آشنا کنید. دایلو در این زمینه درباره اسپیکینگ PTE صحبت کرده است، اما برای یاد آوری در اینجا نیز به انواع تصاویر در زیر اشاره می کنیم:

  • نمودار میله ای (Bar Chart)
  • نمودار خطی (Line graph)
  • نمودار کیکی (Pie Chart)
  • جدول (Table)
توصیف تصاویر آزمون پی تی ای
  • نقشه (Map)
  • دیاگرام (Diagram)
  • نمودار ون (Venn Diagram)
  • هرم (Pyramid)

چگونه تصویر ها را توصیف کنید؟

یکی از چیز های بسیار مهمی را که نیاز است در بخش توصیف تصویر به خاطر بسپارید، این است که باید سعی کنید که در هنگام ارائه پاسخ خود، مکث نکنید و سکوت نداشته باشید. برای اینکه به بهترین شکل آماده باشید، شما می توانید خود را با جملات از پیش حفظ شده و چند قالب آشنا کنید و آن ها را یاد بگیرید که به اندازه کافی انعطاف پذیر باشند تا بتوانید از آن ها در بسیاری از شرایط استفاده کنید.

در حالیکه ممکن است که نیاز نشود شما هر دفعه از چنین قالبی استفاده کنید، اما شروع خوبی برای زمان هایی است که مطمئن نیستید که چگونه شروع به صحبت کردن کنید. برای مثال به تصویر زیر نگاه کنید:

توصیف تصویر ازمون pte

در تصویر بالا، روند تبدیل شدن کرم ابریشم به یک پروانه بالغ نشان داده شده است. همانطور که اشاره کردیم در جلسه آزمون PTE، از شما خواسته می شود که در 40 ثانیه تصویر را توصیف کنید. برای انجام این کار در ابتدا یک مقدمه که به کلیات تصویر و موضوع آن اشاره کند را نیاز است که بیان کنید. به مقدمه زیر دقت کنید:

The diagram shows the stages of transformation in the life cycle of a butterfly from an egg to the time it is fully developed.

پس از معرفی کردن تصویر، نیاز است که به توصیف کردن جزئیات تصویر بپردازید. از آن جایی که زمان در این بخش محدود می باشد، سعی کنید که در ابتدا ویژگی های مهم و اصلی را بیان کنید و سپس جزئیات ریز تر را اگر نیاز بود اشاره کنید. به ادامه توصیف نگاه کنید:

At the beginning there is an egg which is transmuted into a caterpillar whose skin is striated. Then, a chrysalis is formed acting as a covering to protect the embryo. Finally, a fully developed butterfly will emerge from the chrysalis which demonstrates the characteristics of an adult butterfly such as having colourful wings.

در پایان توصیف تصویر به شما تصویر دیگری نمایش داده می شود و همین روند تا 6 الی 7 تصویر ادامه خواهد یافت. اگر که چنین سبکی را به صورت صحیح دنبال کنید، می توانید با استفاده از آن به هر نوع سوال در بخش “توصیف تصویر” پاسخ دهید. حتی اگر که تصویر پیچیده باشد و جزئیات زیادی داشته باشد، شما نباید سردرگم شوید و نیاز است که شروع صحبت خود را پس از مقدمه به توصیف ویژگی های برجسته تصویر اختصاص دهند.

توصیف کردن تصاویر در امتحان پی تی ای

نکته بسیار مهم این است که باید سعی کنید که 40 ثانیه زمان خود را بدون وقفه و مکث به توصیف کردن تصویر اختصاص دهید و توصیف شما، مقدمه و پایان خوبی داشته باشد.

اما آن چه که داوطلبین آزمون پی تی ای با آن مواجه می شوند، تصویر های بسیار دشوار تر و یا به عبارت دیگر، تصویر هایی که دارای جزئیات بسیار هستند می باشد.

قالب های توصیف تصاویر اسپیکینگ کدام اند؟

در نتیجه سوالی که به وفور پرسیده می شود این است که چگونه می توان تصاویر را در تست اسپیکینگ توصیف کرد تا حداکثر نمره را کسب کنیم. اما در بیشتر مواقع بسیاری از معلم ها درباره آن صحبت نمی کنند، زیرا روش ثابت استاندارد از پیش تعیین شده ای برای توصیف کردن تصویر ها وجود ندارد.

اما موسسه زبان دایلو در زیر به شما قالب هایی را ارائه می دهد تا با استفاده از آن ها بتوانید کلیه تصاویر ارائه شده در اسپیکینگ آزمون پی تی ای را با اعتماد به نفس توصیف کنید.

  • نمودار میله ای (Bar Chart):

به طور کلی دو نوع نمودار میله ای وجود دارد که در آزمون PTE ممکن است که ارائه گردد و آن ها نمودار های افقی و عمودی هستند. نیاز است که شما توصیف نمودار های میله ای را با بیان نام موضوع به همان صورت که در بالای نمودار بیان شده است شروع کنید. در جملات دوم و سوم، شما می توانید که بیشترین و کمترین اعداد را که تصویر نشان می دهد بدون توجه به ترتیب، آن ها را بیان کنید.

سپس می توانید درباره هر نوع شباهت، تفاوت های بزرگ و یا هر ویژگی قابل توجهی که وجود دارد و به وضوح می توان آن را در نمودار مشاهده کرد اشاره کنید. به قالب زیر توجه کنید:

The horizontal / vertical chart shows some information regarding ….. The information is presented in ….. It is quite obvious from the chart that ….. has the highest ….., at ….., whereas, ….. has the lowest, approximately ….. Apart from that, ….. and ….. have roughly similar number of ….., on average ….. Overall, it can be seen that ….. .

  • نمودار خطی (Line Graph):

به طور کلی 3 نوع نمودار خطی وجود دارد که در اسپیکینگ آزمون PTE ارائه می گردد که شامل نمودار های تک خطی، دو خطی و چند خطی می باشد. در تسک های نمودار خطی، توصیف کردن گرایش و روند بسیار اهمیت دارد. شما می توانید توصیف هر نمودار خطی را به 3 قسمت تقسیم کنید که شامل میزان ابتدایی، میزان وسط و میزان آخر می باشد. به قالب زیر نگاه کنید:

توصیف تصویر آزمون پی تی ای

The graph demonstrates the ….. over a period of ….. from ….. to ….. The number was highest in ….. at ….., and the number steadily declined, to reach a low of ….. in ….. On the other hand, at ….., the number of ….. was the lowest in ….., and it gradually increased, peaking at ….., and finally decreased to ….. In conclusion, it can be seen that …..

همچنین در هنگام توصیف نمودار های خطی بسیار مفید می باشد که از عبارت های زیر استفاده کنید:

  • The figures increased sharply to reach a peak of ….. .
  • The number steadily fell to reach a low of ….. .
  • The figures fluctuated between ….. and ….. .
  • It gradually rose, peaking at ….. .
  • After some ups and downs, it touched low / peak of ….. .
  • The number finally declined / rose to ….. .
  • توصیف هرم (Pyramid):

در تصاویری که از شما خواسته می شود که هرم را توصیف کنید، تنها نیاز است که شما متنی را که در هرم می بینید را بخوانید. در اکثر مواقع می توانید تیتر یا موضوع را در وسط هرم مشاهده کنید. این یک تصویر چند سطحی می باشد و تعدادی آیتم در هر سطح وجود دارد. همانطور که از پایین هرم به سمت بالا نگاه می کنید، تعداد آیتم ها کمتر می شود. برای توصیف کردن تصاویر نیاز است که از پایین هرم شروع کنید و به سمت بالا حرکت کنید. به قالب زیر نگاه کنید:

The pyramid demonstrates ….. At the lowest level, the ….. are the major factors that ….. After that, ….. At the third level, ….. The next level showcases ….. Finally, at the top of the pyramid, ….. .

  • نمودار کیکی (Pie Chart):

این نوع تصویر را می توان یکی از آسان ترین تصویر ها برای توصیف کردن دانست. هر تکه از نمودار کیکی مرتبط با یک عدد می باشد که شما می توانید به راحتی بیشتری و کمترین عدد ها را اشاره کنید و یا حتی ویژگی های دیگری که به طور واضح در نمودار مشخص است را توصیف کنید. به قالب زیر توجه کنید:

قالب های توصیف تصویر آزمون PTE

The slices of the pie chart show ….. The data is presented in form of ….. It is very clear from the chart that the lion’s share of ….. is covered by ….., followed by ….. Moreover, ….. However, the smallest part is occupied by….. Overall, it can be stated that ….. .

  • جدول (Table):

برای توصیف کردن جدول های اسپیکینگ آزمون PTE از قالب زیر استفاده کنید:

This table illustrates ….. It is absolutely clear from the table ….. On the other hand, ….. It is also evident that ….. In conclusion, it can be inferred from the table ….. .

  • دیاگرام (Process Diagram):

برای توصیف کردن تصاویر دیاگرام که روندی را نشان می دهند، می توانید از قالب زیر استفاده کنید:

The diagram demonstrates the life cycle of a/an ….. in diverse stages. In the first stage, ….. Furthermore, it’s developed into ….. In the next stage, it is further transformed into ….. Finally, ….. .

  • نقشه (Map):

اگر که شما با نام کشور ها آشنا باشید، راحت تر خواهید توانست که تصاویری را که نقشه ای را نمایش می دهند را توصیف کنید. اگر که شما قادر نیستید که نام کل کشور ها را حفظ کنید، سعی کنید که حداقل نام کشور هایی را که به صورت مکرر در اخبار به آن ها اشاره می شود را به یاد بسپارید.

اگر که شما نام ها را فراموش کردید، می توانید از عبارت هایی همچون “کشور های شمالی / جنوبی ” و … استفاده کنید. به قالب زیر برای توصیف کردن نقشه ها توجه کنید:

The map illustrates ….. among different countries. To begin with, countries in the West such as ….. and some parts of ….. are ….., followed by countries in the East such as ….. On the other hand, developed and developing nations such as ….. and adjacent countries are ….. Finally, in ….. and at the centre of the map, ….. In conclusion, it can be seen that the majority of areas in ….. .

  • دیاگرام ون (Venn Diagram):

برای توصیف کردن دیاگرام های ون می توانید از قالب زیر استفاده کنید:

The diagram demonstrates information about ….. It is totally clear from the diagram, that ….. On the contrary, ….. However, they also share certain characteristics, such as ….. .

نحوه توصیف کردن عکس ها در اسپیکینگ آزمون پی تی ای

توصیه هایی برای گرفتن امتیاز بالا در بخش توصیف تصاویر آزمون PTE:

حالا که شما با انواع تصاویر در اسپیکینگ آزمون پی تی ای آشنا شده اید و می دانید که از چه قالب هایی برای توصیف آن ها استفاده کنید، در ادامه موسسه زبان دایلو برای شما توصیه ها و نکاتی را بیان می کند تا با درنظر گرفتن و بکارگیری آن ها در تمرین های خود، بتوانید نمره کامل را در این بخش دریافت کنید.

  1. کل تمرکز خود را بر روی تصحیح جملات خود نگذارید:

مهم ترین پارامتر در این نوع سوال، شناسایی کردن موضوع تصویر می باشد. اما در بسیاری از مواقع از شما خواسته می شود که تصاویری را توصیف کنید که دارای تیتر نیستند. در چنین شرایطی، نیاز است که بتوانید موضوع تصاویر را حدس بزنید. زمان خود را برای فکر کردن به اینکه پاسخ صحیح چه چیزی می تواند باشد هدر ندهید. فقط کافیست که حدس بزنید و شروع به صحبت کردن کنید.

  1. هرگز جایی برای سکوت کردن وجود ندارد:

به شما 40 ثانیه زمان داده می شود تا تصویر را توصیف کنید. در حین اینکه تصویر را توصیف می کنید، اگر که احساس کردید که نمی دانید از چه کلماتی استفاده کنید، اطمینان حاصل کنید که هرگز مکث و یا سکوت نکنید. در عوض از برخی از عبارت ها همانند “همچنین تصویر نشان می دهد که” یا “تصویر در اصل این را نشان می دهد که” استفاده کنید.

استفاده از چنین عبارت هایی به شما زمان کافی را برای فکر کنید می دهد.

  1. از وسیله یادداشت که برای شما فراهم شده است استفاده کنید:

در هنگام یادداشت کردن ایده های خود، سعی کنید که آن ها را در 3 سطر بنویسید. سطر اول را به ایده اصلی اختصاص دهید که می خواهید درباره آن صحبت کنید. در سطر دوم و سوم جزئیات حمایت کننده ایده اصلی خود و عواقب آن ها را یادداشت کنید. یادداشت کردن ایده ها و نکات، موجب می شود تا هنگام توصیف کردن تصاویر دیگر چیزی را از قلم نیاندازید و فراموش نکنید.

  1. نتیجه گیری در پایان را فراموش نکنید:

یکی از رایج ترین اشتباهاتی که داوطلبین آزمون PTE معمولا انجام می دهند، این است که به صورت ناگهانی به توصیف تصویر خود پایان می دهند. چنین کاری تاثیر منفی بر روی ممتحن خواهد گذاشت و امتیاز کمتری را دریافت خواهید کرد. ارائه یک نتیجه گیری واضح، قوی و دقیق، نشان دهنده این است که صحبت های شما به پایان رسیده است.

همچنین این کار کمک خواهد کرد که ممتحن نکات مهمی را که در حین صحبت کردن به آن ها اشاره کرده اید را به خاطر بیاورد. این توصیه ها و استراتژی های مهم را در حین اینکه سعی می کنید تصاویر را توصیف کنید، به خاطر داشته باشید. در زیر به نکات آخر اشاره می کنیم:

  • بر روی تصویر علامت گذاری نکنید.
  • بهترین جزئیاتی که می توانید درباره آن ها صحبت کنید را متوجه شوید.
  • از بیان اطلاعات غیر واضح جلوگیری کنید.
  • در هنگام صحبت کردن با اعتماد به نفس، طبیعی و تا می توانید روان صحبت کنید.
  • پاسخ های خود را به صورت ساختار بندی شده بیان کنید (در ابتدا با “مقدمه” شروع کنید، سپس جزئیات و در پایان نتیجه گیری).

راه میانبری برای کسب امتیاز های بالا وجود ندارد مگر اینکه تمرین کنید. اما روشی برای تمرین کردن وجود دارد و آن این است که با تمرکز، با استفاده از قالب های ارائه شده و با منابع با کیفیت تمرینات خود را انجام دهید. این موجب می شود که به بهترین شکل با این بخش آشنا شوید.

سوالات رایج درباره بخش توصیف تصویر در آزمون پی تی ای:

  1. چه چیزی در بخش “توصیف تصویر” مورد بررسی قرار می گیرد؟

هنگامی که شما صحبت می کنید، شما نه تنها بر طبق مطالبی که بیان می کنید آنالیز می شوید، بلکه روان صحبت کردن شفاهی و تلفظ شما نیز مورد بررسی قرار می گیرد. در نتیجه نه تنها نیاز است که شما جزئیات تصاویر را بیان کنید، بلکه نیاز است که شما به صورت صحیح تلفظ کنید و در صحبت های خود، طبیعی و با اعتماد به نفس به نظر برسید.

  1. چگونه می توانید نمره بهتری را در بخش “توصیف تصویر” دریافت کنید؟

در ابتدا نیاز است که از 25 ثانیه زمان خود برای شناسایی و درک تصویر ارائه شده استفاده کنید. همچنین به شما یکسری کلمات کلیدی نیز در تصویر نشان داده می شود که نیاز است به آن ها دقت کنید. استفاده از این کلمات در توصیف خود، موجب می شود تا نرم افزار تصحیح کننده نمره بهتری به شما بدهد.

همچنین به خاطر داشته باشید که از مکث کردن خودداری کنید و در پایان توصیف خود، نتیجه گیری کنید که می توانید آن را با استفاده از کلماتی همچون Overall، Finally، In conclusion شروع کنید. دقت داشته باشید که نیاز نیست حتما از کل 40 ثانیه زمان درنظر گرفته شده استفاده کنید. اگر که شما بتوانید موضوع اصلی و کلیه کلمات کلیدی را در 30 الی 35 ثانیه استفاده کنید، چنین پاسخی نیز کافی می باشد.

  1. چگونه باید برای بخش “توصیف تصویر” تمرین کنید؟

همانطور که به انواع تصاویر در این بخش اشاره کردیم، نیاز است که بتوانید کلیه تصاویر را توصیف کنید. آن ها می توانند یک نقشه، نمودار کیکی یا خطی و… باشند. در نتیجه اطمینان حاصل کنید که در تمرینات خود، کلیه تصاویر را توصیف کنید. هنگامی که یک تصویر به شما نمایش داده می شود، نیاز است که در 25 ثانیه زمان آماده سازی، کلیه موارد مهم تصویر را شناسایی کنید و به بحض شروع زمان صحبت کردن، آن ها را توصیف کنید.

حواستان به گذر زمان باشد و با درنظر گرفتن میزان زمان باقی مانده، می توانید به بهترین شکل مطالب را ارائه دهید.

حالا که شما با بخش “توصیف تصویر” در اسپیکینگ آزمون پی تی ای آشنا شده اید و می دانید که به چه شکل تصاویر را با استفاده از قالب های ارائه شده بیان کنید، سعی کنید که با تمرین، اعتماد به نفس خود را برای شرکت در آزمون PTE بالا ببرید. اما این را نیز درنظر داشته باشید که برای اینکه از کیفیت عملکرد خود اطمینان حاصل کنید و نظارتی بر روی پیشرفت شما باشد، نیاز است که از مدرسین متخصص آزمون پی تی ای نیز کمک بگیرید تا به طور قطعی امتیاز مورد نظر خود را کسب کنید.

برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.