اسپیکینگ آزمون PTE به چه صورت است؟

موسسه زبان دایلو در اینجا به طور کامل درباره تست اسپیکینگ یا مکالمه در آزمون PTE به شما توضیح می دهد تا بتوانید با درک بهتر قسمت های مختلف اسپیکینگ ازمون پی تی ای، بهترین نمره را در این آزمون زبان انگلیسی کسب کنید. پس این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

ساختار و فرمت اسپیکینگ آزمون پی تی ای (PTE)

مقدمه ای درباره اسپیکینگ آزمون PTE:

شاید برای شما جالب باشد که بدانید، اسپیکینگ آزمون بین المللی پی تی ای، تنها به ارزیابی و سنجش سطح مکالمه شما نمی پردازد، بلکه مهارت های لیسنینگ و رایتینگ شما را نیز ارزیابی می کند. این به این معناست که نیاز است که شما تمام توجه خود را به 3 مهارت درک مطلب (ریدینگ)، گوش دادن (لیسنینگ) و نوشتار (رایتینگ) منعطف کنید.

توانایی و سطح اسپیکینگ شما با پاسخ دهی به سوال های مرتبط با “تکرار جملات”، “پاسخ به سوالات پرسیده شده” و “خلاصه کردن متن هایی که درباره موضوعات آکادمیک یا دانشگاهی می باشند، سنجیده می شود. تست اسپیکینگ با قسمت کوتاهی به نام “Introduction” آغاز می گردد که در آن شما به معرفی کردن خود می پردازید.

در طول تست اسپیکینگ، از شما انتظار می رود که به فایل های صوتی که پخش می شوند، به خوبی گوش دهید و هنگام صحبت کردن، پاسخ خود را با استفاده از میکروفن فراهم شده ارائه دهید. نکته ای که نیاز است به آن توجه داشته باشید، این است که شما باید پاسخ خود را قبل از به اتمام رسیدن زمان درنظر گرفته شده برای آن سوال، به اتمام برسانید، زیرا میکروفن پس از آن بسته شده و صدای شما ضبط نخواهد شد و در نتیجه پاسخ هایی که پس از اتمام محدودیت زمانی بیان کنید، ثبت نمی گردد.

همچنین، در هنگام پاسخ دهی به سوالات، اگر که شما بیش از 3 ثانیه سکوت کنید، ضبط صدا به صورت خودکار متوقف می گردد و موجب می شود تا شما نمره آن سوال را از دست بدهید. در زیر ساختار کلی اسپیکینگ آزمون PTE را بیان کرده ایم:

مهارت اسپیکینگ ازمون پی تی ای
  • بلند خوانی (Read aloud): داوطلبین متن های بر روی صفحه را باید به صورت بلند بخوانند که حدود 6 الی 7 متن به آن ها ارائه می گردد. طول هر متن تا حداکثر 60 کلمه می باشد و مهارت های مورد ارزیابی در این بخش، ریدینگ و اسپیکینگ می باشد. زمان پاسخ دهی نیز طبق تعداد متن های ارائه شده متفاوت خواهد بود.
  • تکرار جملات (Repeat Sentence): آزمون دهندگان پس از گوش دادن به جملاتی که برای آن ها پخش می گردد، نیاز است که آن ها را به همان شکل تکرار کنند. تعداد سوال های این بخش بین 10 الی 12 سوال می باشد. مهارت های مورد ارزیابی در این قسمت، لیسنینگ و اسپیکینگ می باشد و مدت زمان پاسخ دهی برای هر سوال 15 ثانیه است.
  • توصیف تصاویر (Describe Image): در این قسمت نیاز است که شرکت کنندگان، تصویر هایی را که نمایش داده می شود را توصیف کنند. تعداد تصاویری که نمایش داده می شود بین 6 الی 7 تصویر می باشد و مهارت مورد ارزیابی در این قسمت، اسپیکینگ می باشد. مدت زمان درنظر گرفته شده برای توصیف هر تصویر، 40 ثانیه است.
  • بازگویی سخنرانی (Re-tell Lecture): نیاز است که شما کلیه مطالب بیان شده در سخنرانی را به خاطر بسپارید. سپس باید آن ها را به زبان خودتان بیان کنید. تعداد سخنرانی که به شما ارائه می گردد بین 3 الی 4 سخنرانی می باشد و هر کدام به مدت 90 ثانیه می باشد. مهارت های مورد ارزیابی در این بخش، لیسنینگ و اسپیکینگ هستند و مدت زمان بازگو کردن هر سخنرانی 40 ثانیه می باشد.
  • پاسخ به سوال های کوتاه (Answer Short Questions): در این بخش نیاز است که شما به سوال هایی که پرسیده می شود، پاسخ یک یا چند کلمه ای ارائه دهید. تعداد سوال های این قسمت بین 10 الی 12 سوال می باشد که هر کدام به طول 3 الی 9 ثانیه است. مهارت های مورد بررسی در این قسمت، لیسنینگ و اسپیکینگ می باشد و مدت زمان پاسخ به هر سوال حداکثر 10 ثانیه می باشد.

در ادامه، موسسه زبان دایلو به بررسی کامل کلیه بخش های اسپیکینگ آزمون پی تی ای که در بالا به آن ها اشاره کرده ایم، می پردازد تا به طور کامل شرایط و سوال های اسپیکینگ را متوجه شوید.

معرفی شخصی (Personal Introduction):

در این قسمت، این فرصت به شما داده شده است تا خود را به مراکزی که قصد ارسال نمرات آزمون PTE خود را دارید، معرفی کنید. دقت داشته باشید که به بخش “معرفی شخصی” نمره ای اختصاص داده نمی گردد.

ساختار اسپیکینگ امتحان پی تی ای

چه زمانی شروع به صحبت کردن کنم؟

چند ثانیه زمان می برد تا میکروفن روشن شده و شروع به ضبط کردن نماید. شما 25 ثانیه زمان خواهید داشت که محتوای صحبت خود را آماده کنید و پس از شنیدن صدای بوق “beep”، شما می توانید که درباره خودتان صحبت کنید.

نکته:

دقت داشته باشید که قبل از اینکه میکروفن روشن شود و صدای بوق را بشنوید، هرگز شروع به صحبت کردن نکنید، زیرا صحبت های شما ضبط نخواهد گشت. شما تنها یک بار قادر به صحبت کردن هستید و صدای شما یک بار ضبط می گردد و به مراکزی که انتخاب کرده اید، فرستاده خواهد شد.

چگونه خود را معرفی کنم؟

سعی کنید که آرامش خود را حفظ کنید و به طور واضح صحبت کنید. نیاز نیست که در هنگام صحبت کردن، عجله داشته باشید. شما 30 ثانیه زمان خواهید داشت تا صحبت های خود را ارائه دهید و نیاز است که آن را تا قبل از اینکه “نوار نشانگر زمان” (که نشان دهنده مدت زمان باقی مانده شما می باشد) به پایان برسد، تمام کنید. در پایان، کلمه ضبط “Recording” به کلمه “Completed” تغییر می کند.

1. بلند خوانی (Read aloud):

همانطور که از تیتر این بخش می توانید حدس بزنید، نیاز است که شما متنی را که بر روی صفحه نمایش داده می شود را بلند بخوانید.

چه زمانی شروع کنم؟

مدت زمان درنظر گرفته شده برای بررسی و نگاه کردن به هر متن بین 30 الی 40 ثانیه می باشد.

قسمت های اسپیکینگ امتحان پی تی ای

پس از آن شما صدای بوق “beep” را می شنوید که در آن لحظه نیاز است فورا بلند خواندن را آغاز کنید.

نکته:

هرگز قبل از روشن شدن میکروفن شروع به صحبت کردن نکنید، زیرا صحبت های شما ضبط نمی گردد. سعی کنید که واضح صحبت کنید و عجله نکنید. شما تنها 1 بار قادر خواهید بود که صدای خود را ضبط کنید و باید سعی کنید که خواندن خود را تا قبل از اینکه “نوار زمان” به پایان برسد، به اتمام برسانید. در پایان کلمه “Recording” به کلمه “Completed” تغییر خواهد کرد.

نحوه نمره دهی:

امتیازدهی به شما در این بخش، بر طبق مواردی همچون (خواندن، صحبت کردن، میزان روان بودن صحبت کردن، تلفظ و محتوا) صورت می گیرد.

2. تکرار جملات (Repeat Sentence):

در این بخش نیاز است که شما جملات را همانگونه که می شنوید، تکرار کنید.

چه زمانی شروع کنم؟

پس از گذشت چند ثانیه، فایل صوتی به طور خودکار پخش می گردد. پس از اینکه جملات به طور کامل بیان شدند، میکروفن روشن شده و شروع به ضبط کردن می کند.

درباره مکالمه آزمون PTE

چگونه جملات را تکرار کنم؟

نیاز است که شما به صورت واضح صحبت کنید و شتاب زده نباشید. قبل از اینکه “نوار زمان” به پایان برسد، صحبت کردن خود را تمام کنید. در انتها، کلمه “Recording” به کلمه “Completed” تغییر خواهد کرد.

نکته:

پس از پایان پخش فایل صوتی، فورا صحبت کردن خود را آغاز کنید، زیرا همانند بخش های دیگر، صدای بوق “beep” نخواهید شنید.

نحوه امتیازدهی:

سنجش عملکرد شما و نمره دهی به آن بر طبق (لیسنینگ، اسپیکینگ، روان صحبت کردن، تلفظ و محتوا) صورت می گیرد.

3. توصیف تصاویر (Describe Image):

نیاز است که شما بتوانید تصویری که بر روی صفحه نمایش داده می شود را توصیف کنید.

چه زمانی شروع کنم؟

به شما 25 ثانیه زمان داده می شود که تصویر ارائه شده را به خوبی بررسی کرده و پاسخ خود را نیز آماده کنید. پس از اتمام 25 ثانیه، شما صدای بوق “beep” را خواهید شنید که در آن موقع نیاز است که فورا شروع به توصیف کردن کنید.

توصیف تصاویر در اسپیکینگ ازمون PTE

نکته:

دقت کنید که قبل از اینکه صدای بوق را بشنوید، صحبت نکنید زیرا صدای شما توسط میکروفن ضبط نخواهد گردید. سعی کنید که واضح صحبت کنید و شتاب زده نباشید. قبل از اینکه “نوار زمان” به پایان برسد، صحبت های خود را تمام کنید. پس از آن کلمه “Recording” به کلمه “Completed” تغییر خواهد کرد.

نحوه نمره دهی:

امتیازدهی به عملکرد شما بر طبق اسپیکینگ، روان صحبت کردن، تلفظ و محتوا صورت می گیرد.

چگونه تصویر ها را توصیف کنم؟

در هنگام صحبت کردن مکث نکنید و از تولید صدا های “اِم…..” و یا “هِم…..” پرهیز کنید. دقت داشته باشید که روان صحبت کردن در این قسمت از توصیف کردن کلیه چیز هایی که در تصویر می بینید، مهم تر است. اگر که احساس می کنید که تصویر دارای جزئیات زیادی است و قادر نیستید که در این محدودیت زمانی آن ها را در توصیف کردن خود بیان کنید، تنها به ویژگی های مهم تصویر توجه کرده و آن ها را توصیف کنید.

4. بازگویی سخنرانی (Re-tell Lecture):

در این قسمت نیاز است که شما سخنرانی که گوش کرده اید را به زبان خود بازگویی کنید. شما به یک سخنرانی آکادمیک (دانشگاهی) گوش خواهید داد و پس از پایان آن، نیاز است که آن را تکرار کنید.

بخش های اسپیکینگ ازمون PTE

چه زمانی شروع کنم؟

سخنرانی به صورت خودکار پخش خواهد شد و در برخی وقت ها، سخنرانی به همراه یک تصویر به شما ارائه می گردد تا بتوانید آن را بهتر متوجه شوید. پس از اینکه فایل صوتی به پایان رسید، شما 10 ثانیه زمان خواهید داشت تا خود را آماده کنید. سپس صدای بوق کوتاهی را خواهید شنید و نیاز است که پس از آن شروع به صحبت کردن کنید.

نکته:

توجه کنید که قبل از شنیدن صدای بوق، سخنرانی را بازگویی نکنید، زیرا میکروفن خاموش می باشد و صدای شما ضبط نمی گردد. سعی کنید که واضح صحبت کنید و هنگام توصیف کردن، با عجله به سراغ توصیف انتهای سخنرانی نروید.

نحوه نمره دهی:

امتیاز دهی به کلیه آزمون دهندگان بر طبق لیسنینگ، اسپیکینگ، روان صحبت کردن، تلفظ و محتوا می باشد.

چگونه سخنرانی را بازگو کنم؟

بهتر است که سعی کنید که عبارت ها و کلمات کلیدی را هنگام گوش دادن به سخنرانی، یادداشت کنید. آن ها به شما کمک خواهند کرد تا قسمت های مختلف سخنرانی را به یاد بیاورید.

5. پاسخ دهی به سوالات کوتاه (Answer Short Questions):

در قسمت آخر تست اسپیکینگ، از شما خواسته می شود که به سوال های کوتاهی که از شما پرسیده می شود، پاسخ یک الی چند کلمه ای دهید. سوال ها معمولا عمومی هستند و مرتبط با زندگی روزمره می باشند.

چه زمانی شروع کنم؟

فایل صوتی به صورت خودکار شروع به پخش شدن می گردد و در برخی مواقع به همراه تصویر می باشد. پس از پرسش سوال، میکروفن شروع به ضبط کردن صدای شما می کند. در اینجا نیز هنگامی که شما به سوال ها پاسخ می دهید، وضعیت در حالت “Recording” قرار می گیرد و پس از پایان پاسخ شما، به حالت “Completed” تغییر می کند.

نکته:

توجه داشته باشید که هنگامی که زمان صحبت کردن شما فرا رسد، صدای “بوق” را نخواهید شنید. در نتیجه پس از پرسش سوال، پاسخ خود را در یک الی چند کلمه ارائه دهید. سعی نکنید که به سوال ها، پاسخ های بلند بدهید.

نحوه نمره دهی:

امتیازدهی به شرکت کنندگان در این بخش بر طبق (لیسنینگ، اسپیکینگ و لغات) می باشد.

امیدواریم که با مطالعه این مطلب توانسته باشیم که فرمت و ساختار تست اسپیکینگ در آزمون زبان انگلیسی PTE را به طور کامل توضیح دهیم و به بسیاری از سوال های شما در ارتباط با بخش های مختلف اسپیکینگ پی تی ای پاسخ دهیم.

برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.