بخش دوم اسپیکینگ آیلتس چگونه است؟

موسسه زبان دایلو در اینجا راه حل و توصیه هایی برای موفقیت در بخش دوم (Part 2) اسپیکینگ آزمون آیلتس (IELTS) که راجعبه صحبت کردن درباره یک موضوع می باشد را به کلیه داوطلبین ارائه میدهد تا با بکارگیری آن ها بتوانید در مکالمه ازمون ایلتس به خصوص قسمت دوم، بالاترین نمره و امتیاز را کسب کنید.

بخش دوم اسپیکینگ آیلتس (IELTS)

خلاصه ای درباره بخش دوم اسپیکینگ آیلتس:

در قسمت دوم اسپیکینگ ایلتس شما یک صحبت را ارائه می دهید که نیاز است که بین 1 الی 2 دقیقه مدت زمان آن باشد. در این بخش فرصتی است برای شما تا به ممتحن خود ثابت کنید که تا چه میزان می توانید به خوبی به مدت بلند صحبت کنید. برای تقویت مهارت اسپیکینگ آیلتس خود، توصیه می کنیم که حتما از تجربه بهترین معلم خصوصی آیلتس در تهران استفاده کنید.

صحبت کردن به مدت 2 دقیقه، زمان زیادی نیست، اما اگر که قبلا چنین کاری را به زبان انگلیسی انجام نداده باشید، می تواند از نظر شما خیلی طولانی به نظر برسد.

در قسمت دوم اسپیکینگ آیلتس چه اتفاقی می افتد؟

در این بخش، ممتحن از شما می خواهد که به مدت 1 الی 2 دقیقه درباره موضوعی که با شما ارائه می دهد صحبت کنید. در زیر مراحل روند قسمت دوم تست اسپیکینگ آیلتس را به ترتیب بررسی می کنیم.

اسپیکینگ آزمون IELTS قسمت دوم
  1. در ابتدا ممتحن جلسه به شما یک “کارت موضوع” که به آن “Topic Card” نیز می گویند را ارائه می دهد. بر روی کارت، یک توصیف کوتاهی درباره موضوع نوشته شده است و ایده هایی نیز از اینکه چه چیز هایی درباره آن بگویید، برای شما ذکر شده است. موضوع در ارتباط با تجربه شخصی شما خواهد بود، همانند “معلم مورد علاقه شما” و یا “مکان مورد علاقه شما در کشورتان”.
  2. ممتحن 1 دقیقه زمان به شما خواهد داد که صحبت خود را برنامه ریزی و آماده کنید و یک تکه کاغذ برای نوشتن ایده های خود بر روی آن، به شما داده خواهد شد. شما می توانید یک لیستی از ایده ها و یا کلمات کلیدی مرتبط با موضوع را بر روی آن بنویسید و یا در ذهن خود تجسم کنید.
  3. پس از گذشت 1 دقیقه زمان، ممتحن از شما می خواهد که صحبت خود را شروع کنید.
  1. شما صحبت خود را شروع می کنید و انتظار می رود که بتوانید بین 1 الی 2 دقیقه بدون ایجاد وقفه توسط ممتحن صحبت کنید. ممتحن به صحبت های شما گوش خواهد کرد و چیزی را بیان نخواهد کرد، اما ممکن است سر خود را تکان دهد تا شما را تشویق به ادامه دادن صحبت کند.
ساختار بخش دوم اسپیکینگ در آزمون ایلتس
  1. پس از پایان 2 دقیقه ( و یا زود تر، اگر که صحبت خود را زود تر از 2 دقیقه تمام کرده باشید)، ممتحن صحبت شما را قطع خواهد کرد و از شما 1 یا 2 سوال مرتبط با موضوعی که درباره آن صحبت می کردید، خواهد پرسید. نیاز است که تنها چندین ثانیه کم برای پاسخ دهی به این سوال ها صرف کنید.
  2. سپس شما مستقیم به بخش 3 اسپیکینگ آزمون آیلتس خواهید رفت.

ممتحن تست اسپیکینگ از شما چه انتظاراتی دارد؟

در قسمت دوم اسپیکینگ ازمون IELTS، ممتحن سعی خواهد کرد که به سنجش سطح مکالمه شما طبق معیار از پیش تعیین شده آیلتس بپردازد که از 4 بخش اصلی تشکیل شده است. این بخش ها شامل روان و پیوسته صحبت کردن، طیف لغات مورد استفاده، طیف گرامری و دقت و تلفظ می باشد.

اسپیکینگ آزمون آیلتس قسمت دوم

برای اینکه بتوانید نمره 8 اسپیکینگ آیلتس را کسب کنید، نیاز است که عملکرد شما در هر یک از این 4 مبحث طبق موارد زیر باشد.

  • روان و پیوسته صحبت کردن: نیاز است که شما روان صحبت کنید و تنها در برخی مواقع مکث داشته باشید. همچنین صحبت شما باید پیوسته و منظم باشد.
  • لغات مورد استفاده: نیاز است که زیاد از مترادف استفاده کنید و از طیف وسعی از زبان و اصطلاحات زبان انگلیسی استفاده کنید که البته کمی اشتباه کوچک اشکالی ندارد.
  • دستور زبان (گرامر): شما باید از ساختار های متنوع گرامری استفاده کنید و میزان اشتباه کمی داشته باشید.
  • تلفظ: درک کردن تلفظ کلمات در هنگام گوش دادن به کلیه صحبت های شما باید آسان باشد، که البته میزان کمی اشتباه تلفظی قابل قبول خواهد بود.

موضوعات رایج بخش دوم اسپیکینگ آیلتس

موضوع های قسمت دوم (Part 2) اسپیکینگ ایلتس در ارتباط با تجارت شخصی و وقایع زندگی می باشند و به طور کلی می توان گفت که شامل موارد زیر هستند.

  • مدرسه، درس و کار
  • رخ داد های مهم یا تغییرات در زندگی شما
  • مکان هایی که در آن ها بودید یا مایل هستید در آینده ویزیت کنید.
اسپیکینگ امتحان آیلتس قسمت دوم
  • سرگرمی ها و فعالیت های اوقات فراقت
  • اهداف و آرزو های شما

توصیه های دایلو برای عملکرد بهتر در قسمت دوم اسپیکینگ آیلتس:

حالا که با ساختار و نکات پایه درباره بخش دوم اسپیکینگ IELTS آشنا شدید، وقت این است که به توصیه هایی برای موفقیت در این بخش دقت کنید که در ادامه به شما 7 توصیه را بیان می کنیم.

  1. قبل از صحبت کردن، یادداشت برداری کنید:

همانطور که اشاره کردیم، ممتحن 1 دقیقه زمان به شما خواهد داد تا صحبت خود را آماده کنید و بهتر است که یکسری از ایده های خود را یادداشت کنید. یک لیستی از چیز هایی که می خواهید درباره آن ها صحبت کنید را بنویسید. اگر که شما مجبور باشید که فکر کنید که چه چیزی را هنگام صحبت کردن بیان کنید، قادر نخواهید بود که با زبان خود فکر کنید و در نتیجه احتمال اینکه اشتباه های گرامری بوجود آید، زیاد خواهد بود.

همچنین بسیار رایج است که آزمون دهندگان هنگام صحبت کردن، کمی وحشت زده شوند! و در نتیجه آنچه را که می خواستند بیان کنند را فراموش کنند. اما اگر که شما یادداشت برداری کرده باشید، فراموش نخواهید کرد که چه چیز هایی را حتی اگر که میزان استرس شما بالا رود، بیان کنید. پس توصیه می کنیم که کار خود را با یاددشت برداری کردن قبل از ارائه صحبت های خود، راحت تر کنید.

تمرین قسمت دوم اسپیکینگ ایلتس
  1. چند عبارت خوب برای شروع صحبت حفظ کنید:

شروع کردن به صحبت کردن می تواند دشوار باشد، پس بهتر است برای آغاز صحبت خود، از عبارت های جالب از پیش حفظ شده استفاده کنید. به مثال های زیر نگاه کنید:

  • “من دوست دارم درباه….. صحبت کنم”.
  • “خیلی …… هستند که می توانم درباره آن ها صحب کنم، اما تصور می کنم که ….. که تجربه کردم هست…….”.

اگر که از مثال دوم استفاده کنید، به شما کمک خواهد کرد نمره بیشتری کسب کنید، زیرا زبان آن پیشرفته تر می باشد. اما اگر که احساس می کنید که مثال دوم برای به خاطر سپردن دشوار است، از مثال اول استفاده کنید.

برای مثال اگر که موضوع شما “معلم مورد علاقه خود را توصیف کنید” باشد، می توانید بگویید:

  • “من دوست دارم راجعبه معلم مورد علاقه ام صحبت کنم”
  • “راستش را بخواهید، معلم های بسیار خوبی وجود دارند که می توانم درباره آن ها صحبت کنم، اما فکر می کنم که یکی از معلم های مورد علاقه من ……”

اگر که موضوع شما “یک مکان زیبا در کشور خود را توصیف کنید” است، می توانید بگویید:

  • ” من دوست دارم درباره یک مکان زیبا در کشورم صحبت کنم”
  • “راستش را بخواهید مکان های زیبای زیادی هستند که من می توانم درباره آن ها صحبت کنم، اما تصور می کنم که زیبا ترین مکانی که در آن بوده ام …….. است”

آغاز صحبت خیلی خوب، ممتحن را تحت تاثیر قرار می دهد، اما توصیه بعدی که بیان کرده ایم، او را بیشتر تحت تاثیر قرار خواهد داد.

  1. موضوع اسپیکینگ را تفسیر کنید:

هنگامی که درباره موضوعی که با شما داده شده است صحبت می کنید، از کلمات نوشته شده بر روی کارت در پاسخ خود استفاده نکنید و به جای آن از کلمات خودتان استفاده کنید. به این کار بازگویی به زبان خود یا Paraphrase گفته می شود.

موفقیت در بخش دوم اسپیکینگ ازمون IELTS

پس اگر موضوع شما است “یک مکان زیبا در کشور خود را توصیف کنید”، نگویید که ” من قصد دارم یک مکان زیبا در ایران را توصیف کنم”. به جای آن بگویید ” من قصد دارم که درباره یک مقصد فوق العاده شگفت انگیز که مردم می توانند به آنجا سفر کنند و در شمال ایران قرار دارد، صحبت کنم”.

بازگویی کردن به زبان خود باعث می شود که بتوانید به ممتحن ثابت کنید که تا چه میزان با کلمات و ساختار های گرامری مختلف آشنایی دارید. در بازگویی بالا، کلمه “مکان” را به “مقصد و کلمه “زیبا” را به “شگفت انگیز” تغییر داده ایم. همچنین مطالب دیگر همانند “شمال” و “سفر کردن” را نیز افزوده ایم. به یاد داشته باشید که کلمات و گرامر به همراه همدیگر، 50 درصد از نمره شما را تشکیل می دهند. پس بسیار حائز اهمیت است که از طیف وسیعی از کلمات و ساختار های گرامری استفاده کنید.

  1. به صحبت کردن ادامه دهید:

سعی کنید که صحبت کنید….صحبت کنید…. و صحبت کنید. نگران زمان نباشید، زیرا ممتحن صحبت های شما را پس از 2 دقیقه متوقف خواهد کرد.

  1. ارتباط چشمی با ممتحن برقرار کنید:

اطمینان حاصل کنید که در هنگام صحبت کردن به نوشته های خود و کارت موضوع نگاه نکنید و با ممتحن ارتباط چشمی برقرار کنید. از طرف دیگر به ممتحن خیره نشوید!

  1. درباره اینکه چه چیزی بیان کنید، سریع تصمیم بگیرید:

اگر هم لازم شد از خودتان اختراع کنید! بعضی وقت ها بسیار مشکل است که انتخاب کنید که درباره چه چیزی صحبت کنید. برای مثال فرض کنید که شما باید درباره معلم مورد علاقه خود صحبت کنید. به یاد داشته باشید که شما 1 دقیقه زمان برای صحبت کردن دارید.

روش اشتباه: این است که از 1 دقیقه زمان خود برای تصمیم گیری اینکه معلم مورد علاقه شما چه کسی بود استفاده کنید! “آیا آقای اکبری بود؟ یا خانوم احمدی؟ آقای رضایی چه طور بود؟ او خیلی بامزه بود، اما خانوم احمدی هم خیلی مهربان بود. پس آقای داوودی چه طور؟ او خیلی خوب درس می داد، پس درباره او صحبت می کنم…..”

در پایان تنها 10 ثانیه زمان برای صحبت کردن دارید که ناگهان به یاد آقای رحمانی می افتید!

“آقای رحمانی، یادم اومد، او خیلی عالی بود، راجعبه او صحبت می کنم …..”

اما الان باید شروع به صحبت کردن کنید!!

روش صحیح: این است که یکی از معلم های خوبی را که داشته اید را انتخاب کنید، سپس یکسری از عبارت ها برای توصیف کردن او را بنویسید. همچنین می توانید برخی از عبارت ها که به شما کمک کند تا یک داستان درباره او که به خاطر می آورید را هم بنویسید.

صادق بودن، یکی از عوامل ارزیابی اسپیکینگ شما نمی باشد، به این معنا که برای ممتحن اهمیتی ندارد که معلم مورد علاقه شما کدام فرد بوده است. ممتحن تنها به زبان شما هنگام صحبت کردن اهمیت می دهد (تلفظ، روان و پیوسته صحبت کردن). شما آزاد هستید که یک معلم را به صورت ذهنی برای خود اختراع کنید و درباره آن صحبت کنید!

اما بهتر است که فردی یا چیزی را طبق تجربه شخصی خود انتخاب کنید، زیرا معمولا آسان تر است که درباره آن صحبت کنید. اما اگر که نمی توانید به فرد یا چیزی طبق تجربه شخصی خود فکر کنید، از خودتان آن را اختراع کنید. نکته کلیدی این است که در چندین ثانیه ابتدایی تصمیم گیری کنید که درباره چه چیزی می خواهید صحبت کنید، سپس در ارتباط با آن، یاددشت برداری کنید.

  1. تقاضای شفاف سازی کنید:

اگر که برای مثال کلمه ای را که بر روی کارت موضوع شما نوشته شده است متوجه نشدید، می توانید از ممتحن بخواهید تا توضیح دهد. اما تنها نگویید “من متوجه نمی شوم” و به جای آن، از عبارت های پیشرفته استفاده کنید. برای مثال شما می تواند بگویید:

  • “منظور شما از……. آیا این است که ………؟”
  • “اگر که درست متوجه شده باشم، به این معناست که……….”
  • “پس به عبارت دیگر، من باید………..”
  • “پس آیا خوب است که من درباره ……… صحبت کنم؟”

اگر که با استفاده از زبان پیشرفته تقاضای شفاف سازی کنید، شما ممتحن خود را واقعا تحت تاثیر قرار خواهید داد.

چگونه خود را برای تست اسپیکینگ آماده کنم؟

  1. از یک مدرس خصوصی آیلتس کمک بگیرید:

این کار یک ایده بسیار خوب می باشد تا بتوانید مکالمه را با یک فرد متخصص چندین بار در هفته تمرین کنید. یک معلم آیلتس خوب، به شما نشان خواهد داد که بخش دوم اسپیکینگ را چگونه به بهترین شکل انجام دهید و به شما راهنمایی هایی برای تقویت نقاط ضعف تان ارائه خواهد داد. سپس می توانید یکی ای موضوع های رایج قسمت دوم اسپیکینگ را انتخاب کنید.

آمادگی برای قسمت دوم اسپیکینگ آیلتس Part 2

صحبت خود را ارائه دهید و سپس از معلم یا دوست خود بخواهید که 1 یا 2 سوال مرتبط با موضوعی که درباره آن صحبت می کردید، از شما بپرسد. همچنین شما قادر هستید که به تنهایی نیز تمرین کنید! یک موضوع را انتخاب کنید و در جلوی آینه با خود صحبت کنید. سپس هنگامی که دارید در بیرون از خانه قدم می زنید و یا کار های خانه را انجام می دهید، همان موضوعی را که قبلا تمرین کرده اید را انتخاب کنید و درباره آن 1 الی 2 دقیقه صحبت کنید. هر تمرینی بهتر از تمرین نکردن خواهد بود.

  1. صدای خود را ضبط کنید:

یکی از راه های موثر دیگری که در هنگام آماده سازی خود می توانید انجام دهید، این است که صدای خود را با استفاده از تلفن همراه تان ضبط کنید، سپس به آن گوش دهید و به این فکر کنید که چگونه می توانید آن را بهتر بیان کنید.

  1. یادداشت برداری را تمرین کنید:

همانطور که اشاره کردیم، بهتر است که در قسمت دوم اسپیکینگ آیلتس، یادداشت برداری کنید، پس حتما این کار را قبل از آزمون اصلی نیز تمرین کنید. به موضوع های رایج بخش 2 اسپیکینگ نگاه کنید و برای هر کدام از آن ها، یادداشت برداری کنید. در ابتدا برای خود، محدودیت زمانی درنظر نگیرید و تنها به تمرین کردن یادداشت برداری بپردازید.

بعد ها شما می توانید زمان گیری کنید: به خودتان 2 دقیقه زمان دهید و کم کم عادت به یادداشت برداری در 1 دقیقه کنید.

امیدواریم که با مطالعه این مطلب توانسته باشیم که راهکار های موثری را برای ارتقاء نمره اسپیکینگ آیلتس بخش دوم به شما ارائه دهیم و توانسته باشیم که به بسیاری از سوال های شما در ارتباط با ساختار و نکات قسمت دوم اسپیکینگ IELTS پاسخ داده باشیم.

برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.