آموزش زبان دایلو در اینجا به بررسی اینکه چگونه می توانید نمره رایتینگ آزمون آیلتس (IELTS) خود را افزایش دهید می پردازد و به کلیه مواردی که در ارتقاء امتیاز رایتینگ ازمون ایلتس موثر باشد اشاره می کند تا بتوانید حداقل نمره 7 الی 7.5 را در ایلتس آکادمیک یا جنرال کسب کنید. پس این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

افزایش نمره رایتینگ آیلتس (IELTS)

آیا شما نیز به این فکر می کنید که چگونه نمره رایتینگ IELTS خود را افزایش دهید؟ دیگر نگران نباشید، زیرا در این مطالب، آموزش زبان دایلو به توصیه ها و نکاتی برای ارتقاء نمره رایتینگ Task 1 و همچنین Task 2 اشاره می کند که شامل مهم ترین موارد در رایتینگ آیلتس می باشد. برای انجام این کار، به بررسی وسیع تری از موارد لازم که شامل ویژگی های رایتینگ های نمره پایین (امتیاز 5 تا 6) و امتیاز های بالای (7 الی 8.5) می پردازیم.

در پایان به شما توصیه هایی را برای ارتقاء نمره رایتینگ خود پیشنهاد می دهیم تا بتوانید امتیاز خود را از کم به بالا افزایش دهید.

نمره دهی در رایتینگ آزمون آیلتس بر چه اساسی است؟

برای بسیاری از متقاضیان آزمون بین المللی ایلتس، مهارت نوشتار (رایتینگ) یکی از سخت ترین بخش های این امتحان است. بخشی از آن به دلیل دشواری و عادت نداشتن به نوشتن به سبک آکادمیک می باشد. برای مثال بسیاری از افراد، عادت به نوشتن متن های طولانی به زبان اول خود ندارند، چه برسد به نوشتن طولانی با استفاده از زبان های دیگر!

ارتقاء نمره رایتینگ در آزمون آیلتس

اما بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که آیلتس یک آزمون استاندارد سازی شده است. کلمه “استاندارد” به این معنا است که جنبه های اصلی این آزمون در امتحان های مختلف یکسان می باشد. برای اینکه داوطلبین بتوانند نمره مورد نظر خود را در این آزمون کسب کنند، نیاز است که رایتینگ خود را به شکلی بنویسند که کلیه مواردی که در “راهنمای نمرات رایتینگ آیلتس” به آن ها اشاره شده است را در نوشته خود رعایت کرده و انجام داده باشند.

آموزش زبان دایلو با بررسی مواردی که ممتحنین آزمون آیلتس در هنگام تصحیح رایتینگ ها، به آن ها دقت می کنند، برای شما این موارد را توضیح می دهد تا شما نیز بتوانید با توجه بیشتر به آن ها، امتیاز رایتینگ خود را افزایش دهید. این موارد شامل (انسجام و پیوستگی، منابع لغوی، طیف گرامری و دقت، کیفیت پاسخ به سوال) می باشد.

شما می توانید با رعایت نکاتی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم که مرتبط با مباحث اشاره شده در بالا می باشند، قادر خواهید بود که نمره رایتینگ خود را به راحتی به 7، 7.5 و یا 8 ایلتس اکادمیک یا جنرال افزایش دهید.

منظور از انسجام و پیوستگی در رایتینگ چیست؟

اگر که بگوییم یک نوشته (رایتینگ) دارای انسجام و پیوستگی است، به چه معناست؟ این مورد که یکی از موارد مهمی است که ممتحنین با خواندن رایتینگ شما، به بررسی آن می پردازند، در واقع به این اشاره می کند که چقدر خوب ایده های شما با یکدیگر جریان دارند. آیا ترتیب ایده هایی که به آن ها در نوشته خود اشاره می کنید، مناسب است؟ آیا پاراگراف های شما به خوبی نظم بندی و ترتیب دهی شده اند؟

بالا بردن نمره رایتینگ امتحان ایلتس

در زیر به بیان تفاوت رایتینگ هایی که با درنظر گرفتن “انسجام و پیوستگی” نمره بالایی کسب می کنند و آن هایی که نمره کمی را کسب می کنند اشاره می کنیم.

نکته اول:

چقدر خوب قادر هستید که ایده های خود را در پاراگرف ها دسته بندی کنید؟

نوشته هایی که نمره کمی دریافت می کنند به وضوح نشان می دهند که برای نویسنده، بیان کردن ایده های خود در پاراگرف ها به صورت منطقی بسیار دشوار بوده است و یا نویسنده نتوانسته است که ایده های خود را به وضوح بیان کند.

اما از طرف دیگر، در نوشته هایی که نمره بالایی را دریافت می کنند، به راحتی مشخص است که ایده ها به صورت منظم در پاراگرف ها نظم دهی شده اند و هر پاراگراف دارای یک دیدگاه اصلی می باشد که آن ها در مقایسه با دیگر بخش های مقاله در جایگاه مناسبی بیان شده اند. در ادامه بیایید این نکته ها را در هر یک از رایتینگ های Task 1 و Task 2 مفهومی تر برای شما بیان کنیم.

انسجام و پیوستگی (رایتینگ Task 1):

هنگامی که می خواهید رایتینگ Task 1 خود را بنویسید، این را به خاطر داشته باشید که شما یک مقاله استانداردی که در کلاس های زبان ممکن است بنویسید را انجام نمی دهید. زیرا Task 1 بیشتر شبیه به یک “گزارش” می باشد تا یک “مقاله”. شما نباید نظر های شخصی خود را در Task 1 بنویسید. خوشبختانه نیازی به نوشتن یک رساله وجود ندارد و در نتیجه نیازی به بیان نظر های شخصی خود نیست.

ارتقا امتیاز رایتینگ Task 1 ایلتس

یک رایتینگ Task 1 که نمره بالایی را کسب می کند، شامل 3 الی 4 پاراگرف می باشد.

  • پاراگراف 1: باید شامل توصیف کلی از تصاویر که شامل (نمودار های خطی و میله ای، دیاگرام ها، جدول ها و تصاویر دیگر است) باشد. اگر که نمی دانید که چگونه نوشته خود را آغاز کنید، این را به خاطر داشته باشید که می توانید اطلاعاتی را که در خود سوال و در تیتر بالای تصاویر بیان شده اند را در یک یا دو خط بازنویسی کنید.

فقط اطمینان حاصل کنید که مطالب را به صورت بازنویسی شده و با کلمات متفاوت تا جای ممکن بنویسید.

  • پاراگراف 2: نیاز است که در این پاراگراف، کلیاتی از مطالب اصلی طبق تصاویر بیان شوند. در این پاراگراف نیازی به بیان کردن جزئیات تصاویر ندارید، پس می توانید اعداد و نکات خاص را در این پاراگراف از قلم بیاندازید. تنها به بیان کردن کلی 2 یا 3 مطلب اصلی که تصاویر به آن ها اشاره می کنند بپردازید.
  • پاراگراف های 3 و 4: در این پاراگرف ها نیاز است که جزئیات اصلی تصاویر را بنویسید. برای این کار به تصاویر نگاه کنید و اعداد و درصد هایی را که مرتبط با مطالب اصلی در پاراگراف 2 است را به یکدیگر ارتباط دهید.

به این نکته توجه داشته باشید که هر کدام از پاراگراف های شما نیاز است که به صورت مجزا مرتبط با یک ایده مشخص و اصلی باشند. برای مثال شما می توانید بنویسید که ” نمودار نشان می دهد که مخاطبین مراسم های موسیقی نسبت به مراسم های ورزشی در 10 سال گذشته بسیار شدید تر افزایش یافته است”. برای حمایت از ایده خود و به اصطلاح “جا افتادن” مطلب، نیاز است که جزئیاتی را که مرتبط با ایده اصلی بیان شده است را از تصاویر برداشت کرده و سپس بنویسید.

انسجام و پیوستگی (رایتینگ Task 2):

برای رایتینگ Task 2، می توانید از یک ساختار استاندارد 5 پاراگرافی استفاده کنید. در چنین ساختاری، پاراگراف اول به مقدمه (introduction) اختصاص داده می شود. در ادامه 3 پاراگراف بدنه (body) وجود خواهد داشت و در آخر پاراگراف نتیجه گیری (conclusion) می باشد. برای مقالات آیلتس، سعی کنید که “مقدمه” خود را کوتاه بنویسید.

افزایش نمره رایتینگ Task 2 آیلتس

این پاراگراف بخشی است که برخی از آزمون دهندگان بیش از حد برای آن زمان صرف می کنند و سرانجام موجب می شود که وقت کافی برای تکمیل کردن بخش های دیگر مقاله خود نداشته باشند. پس به خاطر داشته باشید که 2 الی 3 خط برای “مقدمه” کافی است. مهم ترین چیزی که نیاز است به آن در رایتینگ Task 2 داشته باشید، توسعه دادن پاراگراف های “بدنه” هستند.

هر کدام از این پاراگراف ها نیاز است که یک “جمله موضوع” (Topic Sentence) داشته باشند که به وضوح، مطلب اصلی پاراگراف را اشاره کند. در ادامه هر پاراگراف نیاز است که دلایل و استدلال های خود را بیان کنید تا از ایده اصلی که به آن اشاره کرده اید، به خوبی حمایت شود. در پایان پاراگراف، می توانید ایده اصلی همان پاراگراف را بازگویی کنید و به پاراگراف بعد بروید.

توصیه ای که برای پاراگراف “مقدمه” به آن اشاره کردیم، مناسب پاراگراف “نتیجه گیری” نیز می باشد. بیش از حد برای نوشتن آن فکر نکنید، حدود 2 الی 3 خط کافی می باشد. در اینجا نیاز است که مجددا دیدگاه تان را نسبت به موضوع رایتینگ خود بیان کنید و بهتر است که اشاره کنید که چه طور نکاتی را که به آن ها اشاره کرده اید، دیدگاهتان را حمایت می کند.

توصیه هایی برای تقویت انسجام و پیوستگی در رایتینگ:

 اگر که به این فکر می کنید که چگونه می توانید نمره 7 و بیشتر را در رایتینگ آیلتس کسب کنید، تقویت انسجام و پیوستگی نوشته های خود، شروع مناسبی می باشد. این یکی از بخش هایی است که ویرایش و بازنگری کردن می تواند بسیار موثر باشد، حتی اگر معلم خصوصی برای هدایت خود نداشته باشید.

تقویت مهارت رایتینگ در آزمون IELTS آکادمیک

اما دقت داشته باشید که در صورت نداشتن یک معلم، نیاز است شما به بررسی و نقد نوشته های خود بپردازید. برای اینکار می توانید سوال های زیر را با کمی تغییر که مطابق شرایط شما باشد از خود بپرسید تا بتوانید به نوشته های خود امتیاز دهید.

  • آیا برای نوشته های Task 1 و 2 خود، تعداد پاراگراف های مناسبی دارم؟
  • آیا هر یک از پاراگراف هایی که نوشته ام، شامل یک ایده اصلی می باشد که در سراسر آن پاراگراف درباره آن صحبت کرده باشم؟
  • آیا پاراگراف های من شامل مطالبی هستند که در جای نامناسبی قرار دارند؟ (به دلیل اینکه با ایده اصلی پاراگراف ها همخوانی ندارد)
  • آیا در بعضی قسمت های نوشته خود، نیاز است که یک پاراگراف را تقسیم بر 2 پاراگراف کنم؟ (زیرا از یک ایده اصلی به ایده اصلی دیگری رفته ام)
  • آیا پاراگراف های “بدنه” رایتینگ Task 2، همگی مرتبط با (thesis statement) من هستند؟

نکته دوم:

آیا خواننده قادر خواهد بود که ایده های شما را به راحتی متوجه شود؟ آیا به صورت منطقی از یک ایده به ایده دیگر اشاره شده است؟

اگر که چنین سوال هایی برای شما آشنا به نظر می آیند، به این دلیل است که بسیاری از مدرسین به آن ها اشاره کرده اند. آموزش زبان دایلو همین نکته را در توصیه های اسپیکینگ آیلتس نیز بیان کرده است و مرتبط با کسب نمره بالا در رایتینگ نیز می باشد. در اینجا مجددا آن را تکرار می کنیم.

نوشته هایی که نمره کمی در رایتینگ آیلتس کسب می کنند، دارای استدلال های از قلم افتاده می باشند. به عبارت دیگر، ایده ها به شکلی که معنی بدهد به یکدیگر متصل نشده اند و یا واضح نیستند. چنین وضعیتی معمولا در نوشته های طولانی تر بیشتر دیده می شود. رایتینگ های آیلتس که نمره کمی در موضوع “انسجام و پیوستگی” می گیرند، دیده می شود که معمولا از “کلمات و عبارت های اتصال” بیش از حد استفاده می کنند.

تقویت رایتینگ ایلتس جنرال

به این معنا که آزمون دهندگان از چنین کلماتی به صورت تکراری چندین بار استفاده می کنند. اما از طرف دیگر، نوشته هایی که نمره “انسجام و پیوستگی” آن ها بالا می باشد، دارای تنوع بیشتر لغوی می باشند. در چنین نوشته هایی ایده ها به صورت واضح و منطقی بیان شده اند و از قلم افتادگی به خصوصی وجود ندارد.

توصیه هایی برای درک بهتر ایده ها:

از کلمات ربط در رایتینگ های خود استفاده کنید و از تکرار کردن آن ها بپرهیزید. به این شکل، پاسخ شما دارای پیوستگی بیشتری خواهد بود. هرچه که بیشتر از کلمات ربط در نوشته های خود استفاده کنید، انسجام نوشته شما بیشتر خواهد شد.

نوشته های منسجم دارای کلمات “رفرانسی” می باشند. در واقع این کار باعث خواهد شد تا نمره رایتینگ شما افزایش پیدا کند. برای مثال ممکن است که شما بنویسید: “مهدی در درس زبان انگلیسی به من بسیار کمک می کند. زیرا او مطالب زیادی درباره زبان انگلیسی می داند”. دقت داشته باشید که این مثال بسیار منسجم تر از این است که بگویید : “مهدی در درس زبان انگلیسی به من بسیار کمک می کند. زیرا مهدی مطالب زیادی درباره زبان انگلیسی می داند”.

اگر که احساس می کنید که زیاد کلمات را در نوشته های خود تکرار می کنید، این نشان این است که نیاز است از کلمات “رفرانسی” بیشتر استفاده کنید. برای شروع می توانید که خود را در استفاده از ضمایر مسلط کنید. اما در عمل این کار به چه شکل است؟ به مثال زیر نگاه کنید:

  • نمره کم در انسجام و پیوستگی: دوست هادی کمی ناراحت به نظر می رسید، زیرا او خط کشش را شکسته بود. هادی معمولا هنگام استفاده از وسایل دیگران، بی احتیاط است.
  • نمره بالا در انسجام و پیوستگی: دوست هادی کمی ناراحت به نظر می رسید، زیرا او خط کشش را شکسته بود. چنین کار هایی توسط او زیاد انجام می گردد.

منظور از منابع لغوی در رایتینگ آیلتس چیست؟

یکی از مباحث دیگری که در نمره رایتینگ آزمون دهندگان تاثیر گذار است، منابع لغوی می باشد. به صورت خلاصه می توان گفت که این مبحث در ارتباط با کیفیت و طیف کلماتی است که در رایتینگ خود استفاده می کنید. ممتحنین در این زمینه، به دنبال چه چیزی خواهند بود؟ آن ها توانایی های شما در استفاده کردن صحیح از کلمات (مرتبط با موضوع) و به صورت دقیق (با معنی و گرامر صحیح) را ارزیابی می کنند.

کسب نمره 7 رایتینگ آیلتس

چنین مبحثی در کلیه بخش های آیلتس مرتبط می باشد و در اینجا هم به همین صورت است. معمولا آزمون دهندگانی که از نظر لغوی رایتینگ های با کیفیتی را می نویسند، موفق تر خواهند بود.

نکته اول:

آیا دانش لغوی شما برای رایتینگ نویسی موثر کافی است؟

شرکت کنندگانی که نمره کمی در رایتینگ خود کسب می کنند، به صورت مکرر کلمات را تکرار می کنند و یا از کلماتی که سر انجام یک معنی را می دهند استفاده می کنند. در نتیجه پیام اصلی و کلی ممکن است نا واضح باشد و یا دقیق نباشد که به دلیل دانش لغوی محدود این حالت ایجاد شده است.

اما از طرف دیگر، افرادی که نمره بالایی را در رایتینگ خود کسب می کنند، از طیف وسیعی از کلمات به صورت دقیق (که نشان دهنده درک معانی آن ها است)، مناسب (نشان دهنده درک مبحثی است که درباره آن می نویسند) و هوشیار (نشان دهنده توجه به گرامر است) استفاده می کنند.

توصیه هایی برای تقویت دانش لغوی

  • سعی کنید که ریدینگ ها و لیسنینگ های متنوعی را در مطالعات و تمرین های خود استفاده کنید. شما از قبل نخواهید دانست که موضوع رایتینگ شما چه چیزی خواهد بود. ممکن است که از شما خواسته شود که درباره یک موضوع اجتماعی بنویسید و یا موضوع رایتینگ شما می تواند مرتبط با تحصیل، پرورش کودکان، محیط زیست و موضوعات دیگر باشد.

در نتیجه توصیه می کنیم که ریدینگ ها و لیسنینگ های متنوعی که درباره موضوعات مشابه و همچنین موضوعات گوناگون صحبت می کنند را در مطالعات خود استفاده کنید.

  • به مطالعه پاشخ های رایتینگ موفق که توانسته اند نمره بالای 7 را کسب کنند بپردازید. می تواند بسیار دشوار باشد که بخواهید به این فکر کنید که یک رایتینگ آیلتس که نمره 8 را کسب کرده است، به چه شکل است. اما اگر نوشته های گذشته را بررسی کنید، می توانید متوجه آن شوید. بسیاری از کتاب های آموزش رایتینگ آیلتس، دارای پاسخ های نمونه می باشند.

شما می توانید با مطالعه و بررسی چنین مقاله هایی، با کلمات و عبارت های بسیار کاربردی نیز آشنا شوید تا از آن ها در نوشته های خود استفاده کنید.

  • برای Task 1 رایتینگ، کلمات و عبارت هایی را مطالعه کنید که بتوانید با استفاده از آن ها به توصیف تصاویر بپردازید و آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید. برای مثال توصیف کردن کاهش و افزایش در یک دوره زمانی، کاهش و افزایش به میزان و مقدار های گوناگون (slight, drastic, minor, signigicant) و توصیف زمان.

نکته دوم:

آیا در انتخاب کلمات و املاء دچار اشتباه می شوید؟

این نکته بسیار ساده است که رایتینگ هایی که نمره کمی کسب می کنند، دارای اشتباه های بسیاری هستند، اما رایتینگ هایی که نمره بالایی کسب می کنند اینگونه نیستند.

توصیه هایی برای رفع این اشتباهات:

  • در انتخاب کلمات خود هوشیار تر عمل کنید. اگر این امکان برای شما وجود دارد، می توانید از یک فرد انگلیسی زبان بومی در ارتباط با کلماتی که انتخاب می کنید، نظر بخواهید. دیکشنری ها معمولا کاملا موثر نیستند، زیرا آن ها طیف کامل کاربرد و استفاده کلمات را ارائه نمی دهند. برخی وقت ها ممکن است که یک کلمه ممکن است که به نظر شما کاملا معنی آنچه را که می خواهید بیان کنید را بدهد، اما معانی دیگری نیز دارند که شما نمی خواهید آن ها را نیز در منظور خود ارائه دهید.

همچنین این را نیز درنظر داشته باشید که در زبان انگلیسی کلماتی وجود دارند که ممکن است همانند کلمات زبان اول شما به نظر برسند، اما معانی دیگری دارند. به همین سبب، ترجمه کردن مستقیم کلمات انگلیسی به زبان بومی خود، معمولا ختم به کم دقتی می گردد. سعی کنید که ایده های خود را به زبان انگلیسی شکل دهید. انجام صحیح این کار نیاز به تمرین دارد، اما بسیار سودمند می باشد.

  • دانش لغوی خود را تقویت کنید. این کار کمی دشوار خواهد بود اگر که کلمات مناسبی برای انتخاب از آن ها در دسترس نداشته باشید. خوشبختانه آموزش زبان دایلو در این زمینه می تواند بسیار به شما کمک کند و با مطالعه مطالب بیان شده در ارتباط با کلمات حرفه آزمون آیلتس، می توانید دانش لغوی خود را به بهترین شکل افزایش دهید.
  • به تقویت توانایی استفاده از کلماتی که یاد گرفته اید بپردازید. اگر که مطمئن نیستید که آیا از کلمات به شکل صحیح استفاده می کنید، به مطالعه اینکه افراد نیتیو و بومی چگونه از آن ها استفاده می کنند بپردازید. با جستوجو کردن این کلمه در دیکشنری های شناخته شده همانند آکسفورد، شما مثال هایی را مشاهده خواهید کرد که در آن ها کلمات مورد نظر شما به شکل صحیح استفاده شده اند.

نکته سوم:

آیا در رایتینگ های خود از اصطلاحات (idioms) استفاده می کنید؟

یکی دیگر از دلایل اینکه برخی افراد نمرات پایینی در رایتینگ کسب می کنند، این است که نوشته آن ها به ندرت دارای اصطلاحات رسمی زبان انگلیسی می باشد. اگر هم که استفاده می کنند، اشتباهات زیادی در آن ها وجود دارد. از طرف دیگر، نوشته هایی که نمره بالایی کسب می کنند، دارای اصطلاحات گوناگون هستند که به شکل دقیق و طبیعی در ارتباط با موضوعات متعددی استفاده شده اند.

یکی از جنبه های یادگیری زبان های خارجه استفاده از اصطلاحات است ولی میانبر های کمی برای آن وجود دارد. شما اصطلاحات را به طور طبیعی با در معرض قرار گرفتن پیوسته با یک زبان خارجه و برقراری ارتباط به همان زبان یاد خواهید گرفت. اما این به این معنا نیست که کاری از پس شما بر نمی آید.

شما می توانید اصطلاحات زبان انگلیسی را یاد بگیرید، سپس از آن ها در صحبت ها و نوشته های خود استفاده کنید. فقط اطمینان حاصل کنید که یک معلم یا فرد “نیتیو” مسلط به زبان انگلیسی جملات شما را بررسی کند، تا در صورت وجود اشتباه، شما را از آن ها مطلع کند.

منظور از طیف گرامری و دقت چیست؟

این یک مقوله دیگر می باشد که ممکن است شما آن را به عنوان یکی از مواردی که در نمره رایتینگ تاثیر گذار است شنیده باشید. طیف گرامری و دقت آزمون دهندگان در تست اسپیکینگ نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد. در ادامه به بررسی بیشتر آن می پردازیم.

نکته اول:

آیا شما از طیف وسیعی از ساختار های گرامری استفاده می کنید؟ برای مثال ساختار های گرامری پیشرفته؟

رایتینگ هایی که نمره کمی در مقوله “طیف گرامری و دقت” کسب می کنند، دارای اشتباهات  متعددی هستند. برای مثال در آن ها تنها الگو های ساختاری ساده در جملات آن ها دیده می شود (فاعل + فعل). همچنین آن ها افعال be را فعل اصلی جملات قرار می دهند (am, is, are, was, were). این کار اشتباه و یا بد نیست که افعال “تو بی” را به عنوان فعل اصلی قرار دهید، اما موجب تکرار می شود.

استفاده زیاد از افعال (be) به عنوان فعل اصلی، می تواند بسیار محدود کننده باشد. نه تنها با استفاده از این افعال ویژگی تعریفی افعال دیگر در رایتینگ شما دیده نخواهد شد، بلکه جملات هم اکثرا یک الگو را دنبال خواهند کرد. همچنین بیش از حد استفاده کرد از افعال be موجب می گردد که از عبارت های قیدی استفاده کنید و در نتیجه نوشته شما بیشتر وابسته به “اسم ها” و “صفت ها” خواهد بود.

اما از طرف دیگر، رایتینگ هایی که در مقوله “طیف گرامری و دقت” نمره بالایی را کسب می کنند، از طیف وسیعی از ساختار های گرامری به شکل مناسب و دقیق استفاده می کنند. ساختار لغوی گوناگونی وجود دارند که داوطلبین نیاز است در استفاده صحیح از آن ها مسلط شوند. همانطور که شما برای ارتقاء نمره رایتینگ خود تمرین و تلاش می کنید، ارزیابی کنید که چه قدر خوب قادر هستید که از ساختار های زیر به راحتی استفاده کنید.

  • عبارت ها و کلمه های اتصال
  • تناسب
  • مرتبط بودن با موضوع رایتینگ
  • اسامی مصدر
  • افعال مجهول
  • جملات اسمیه، قید و صفت
  • افعال مودال
  • افعال بی قاعده
  • افعال متعدی و غیر مستقیم
  • ضمایر
  • زمان افعال

نکته مهمی که در این زمینه باید به خاطر بسپارید این است که نوشته های خود را در ارتباط با میزان استفاده صحیح و دقیق از موارد بالا را ارزیابی کنید به جای اینکه زمان زیادی را صرف مطالعه هر کدام از آن ها کنید. هنگامی که برای آیلتس مطالعه می کنید، این ایده خوبی نیست که زمان زیادی را صرف مطالعه زمان افعالی کنید که به ندرت استفاده می گردند.

بسیار مفید تر خواهد بود که زمان خود را برای مرور ساختار های پیچیده فعلی رایج اختصاص دهید. برای مثال به موارد زیر نگاه کنید.

  • حال ساده
  • گذشته ساده
  • حال استمراری
  • حال کامل
  • گذشته استمراری
  • آینده ساده
  • آینده استمراری

نکته دوم:

آیا اشتباهات رایج گرامری در رایتینگ های شما وجود دارد؟

افرادی که نمره پایینی در رایتینگ آیلتس خود کسب می کنند، دارای اشتباهات اساسی گرامری هستند. این ها اشتباهاتی هستند که نشان می دهند که شما در استفاده از برخی از جنبه های گرامر زبان انگلیسی با مشکل مواجه می شوید. به عبارت دیگر، آن ها اشتباهات رایج گرامری هستند که مرتبط با یک مقوله می باشند و به صورت پیوسته تکرار می گردند.

اما افرادی که نمرات بالایی را در رایتینگ های ایلتس خود کسب می کنند هم اشتباهات گرامری ممکن است در نوشته های آن ها دیده شود! اما این را نیز درنظر داشته باشید که کمی اشتباه گرامری داشتن، به معنای این نیست که نمی توانید در مقوله گرامر نمره بالایی را در رایتینگ خود کسب کنید. این اشتباهات باید به شکل منزوی و غیر پیوسته دیده شوند تا نمایانگر کمبود دانش گرامری شما به صورت اساسی نباشند.

توصیه هایی برای بهبود “طیف گرامری و دقت”:

اگر که در گرامر زبان انگلیسی اشتباهات زیادی دارید، سعی کنید که به کمک یک معلم آیلتس، گرامر انگلیسی خود را تقویت کنید. این بهترین راه متوجه شدن و رفع کردن اشتباهات گرامری شما می باشد. اگر که نمی توانید که یک معلم خصوصی بگیرید، نیاز است راه هایی را پیدا کنید تا بتوانید متوجه اشتباهات خود هنگام نوشتن بشوید. این ها توصیه های دایلو می باشند:

  • پاسخ های خود را ضبط کنید.
  • این احتمال وجود دارد که حتی بدون کمک یک فرد بومی انگلیسی زبان یا یک معلم زبان خوب، شما بتوانید که اشتباهات گرامری خود را شناسایی کنید. برای مثال شما شاید از دوران مدرسه و یا دانشگاه به یاد داشته باشید که در زمان حال ساده، اگر که فاعل سوم شخص باشد، نیاز است که فعل شما “s” بگیرد. اما با وجود اینکه شاید شما بسیار خوب از این قانون آگاه باشید، می تواند یکی از اشتباهات رایج نوشته شما باشد!

بزرگترین مسئله در چنین شرایطی این نیست که اشتباهات را پیدا کنید، بلکه این است که آن ها را پیدا کنید و سپس تصحیح کنید. این احتمال وجود دارد که شما قادر خواهید بود که مشکلات گرامری بیشتری را شناسایی کنید، هنگامی که به صدای ضبط شده خود گوش دهید. اگر که شما بتوانید این اشتباهات را محدود کنید، شما قادر خواهید بود که امتیاز “طیف گرامری و دقت” خود را افزایش دهید.

پس آیا شما توانسته اید که اشتباهی را که به صورت پیوسته تکرار می کنید را شناسایی کنید؟ به صورت زیر عمل کنید:

  1. آن را شناسایی کنید: اشتباه شما چیست و چرا عبارت را به صورت اشتباه نوشته اید؟
  2. آن را تمرین کنید: تمرین های مرتبط با اشتباه گرامری خود پیدا کنید و آن ها را انجام دهید.
  3. شکل صحیح آن را بکار بگیرید: سعی کنید که آنچه را که یاد گرفته اید را در رایتینگ های آیلتس خود بکار ببرید.
  4. آن ها را تکرار کنید.

منظور از کیفیت پاسخ به سوال چیست؟

در این مقوله از ارزیابی رایتینگ، آزمون دهندگان در اینکه آیا توانسته اند به سوال رایتینگ به خوبی پاسخ دهند ارزیابی می شوند.

نکته اول:

آیا شما به طور کامل درباره آنچه که از شما خواسته شده است می نویسید؟

افرادی که نمره کمی در رایتینگ خود در این مقوله کسب می کنند، به این دلیل است که بسیاری از مواردی که در موضوع سوال از آن ها انتظار می رود را در نوشته خود بیان نکرده اند و تعداد کلماتی که نوشته اند از حداقل کلمات لازم کمتر می باشد. اما از طرف دیگر، نوشته هایی که نمره بالایی را کسب می کنند، دارای تعداد کلمات بیشتر از محدودیت تعیین شده هستند و به طور کامل به آنچه که از آن ها در سوال خواسته شده پاسخ داده اند.

توصیه هایی برای افزایش نمره خود در مقوله “کیفیت پاسخ به سوال”:

چگونه می توانید رایتینگ Task 1 خود را طولانی تر کنید؟ اگر که تعداد کلماتی که می نویسید، کمتر از حد تعیین شده است، نیاز است که سعی کنید سریعتر بنویسید. برای این کار روش هایی را به شما معرفی می کنیم:

در ابتدا، میزان زمانی را که صرف ایده پردازی (Brainstorming) می کنید را کاهش دهید. برای Task 1 بیشتر از 2 دقیقه زمان برای این کار اختصاص ندهید. برای Task 2، زمان ایده پردازی را بیشتر کنید (3 الی 4 دقیقه).

نکته دوم اینکه سعی کنید سریع تر بنویسید. برخی از متقاضیان آزمون آیلتس، با استفاده از مداد و کاغذ، کند می نویسند. اگر که شما هم اینگونه عمل می کنید، نیاز است که سرعت نوشتن خود را افزایش دهید. مشکل اینجاست که تمرین های رایتینگ زمان بر است (1 ساعت برای 2 مقاله آیلتس). به همین جهت بسیار حائز اهمیت است که از نظر زمان بندی در برنامه ریزی های خود واقع بین باشید و محاسبه کنید که در چند آزمون آزمایشی آیلتس می توانید شرکت کنید.

همچنین شما باید سعی کنید که تمرین های رایتینگ روزانه کوچک تری را نیز انجام دهید. یک موضوع آیلتس را انتخاب کنید و درباره آن در 10 الی 15 دقیقه بنویسید. اکثر داوطلبین متوجه می شوند که قادر هستند بیشتر در این محدوده زمانی درباره موضوعات کوچک تر بنویسند، اما این را به خاطر بسپارید که مسلط شدن در این کار، نیاز به زمان دارد.

نکته دوم:

آیا ایده های در مقاله شما کاملا توسعه یافته اند؟

رایتینگ هایی که نمره پایین کسب می کنند، معمولا مطالبی که توسط سوال از آن ها خواسته شده است را از قلم می اندازند. اما از طرف دیگر نوشته هایی که نمره بالایی کسب می کنند، به کلیه آنچه که از آن ها خواسته شده است به طور کامل پاسخ می دهند.

توصیه هایی برای افزایش نمره رایتینگ Task 1:

  • در پاراگرف اول خود (مقدمه) به پارافریز و بازگویی کردن موضوع رایتینگ خود بپردازید. شما می توانید برای تمرین کردن، تنها پاراگراف 1 خود را بنویسید و به نوشته خود ادامه دهید و این کار مفید می باشد. زیرا پاراگرف یک بسیار واضح می باشد، شما نیاز است که مطالب موضوع رایتینگ و برچسب های تصویر را به زبان خود بنویسید. اما دشواری آن این است که “بازگویی” کردن نیاز به دانش لغوی قوی دارد. اما هرچه که بیشتر تمرین کنید، برای شما آسان تر می گردد.
  • رایتینگ های Task 1 از شما می خواهند که مقایسه ای بین چند تصویر که تا میزانی مرتبط با یکدیگر هستند انجام دهید. بسیاری از آزمون دهندگان به همین سبب نمره از دست می دهند، زیرا آن ها مقایسه نمی کنند و تنها آنچه را که تصاویر نشان می دهند را در پاراگراف های مجزا گزارش می کنند. سعی کنید که به رابطه بین تصاویر پی ببرید و آن ها را مقایسه کنید.

توصیه هایی برای افزایش نمره رایتینگ Task 2:

اطمینان حاصل کنید که به سوالی که از شما پرسیده شده است به طور کامل پاسخ دهید! این جمله شاید بامزه بنظر برسد، اما بسیاری از شرکت کنندگان به همین دلیل نمره از دست می دهند و یک مشکل رایج می باشد. برای درک بهتر این مسئله، به یک مثال اشاره می کنیم. به موضوع زیر نگاه کنید:

“مردم بیشتری به صورت اینترنتی خرید خود را انجام می دهند تا اینکه به فروشگاه ها بروند. این گرایش چه مزایا و معایبی برای مشتریان و اجتماع ها دارد؟”

برای اینکه بتوانید نمره کامل این سوال را دریافت کنید، نیاز است که به کلیه جنبه های سوال پاسخ دهید. در نتیجه نیاز است که حداقل درباره موارد زیر صحبت کنید:

  • مزایا و معایت خرید کردن اینترنتی برای مشتریان.
  • مزایت ها ومعایب خرید اینترنتی برای جوامع.

بسیار رایج است که داوطلبین آزمون آیلتس، تنها به یکی از موارد بالا پاسخ می دهند. این به این خاطر است که یا آن ها زمان کافی برای پاسخ دهی ندارند و یا اینکه آگاه نیستند که باید درباره هر دو مورد بالا بنویسند. یکی از مشکلات بزرگتر این است که آزمون دهندگان به صورت مستقیم به خود سوال پاسخ نمی دهند که در اینجا منظور مزایا و معایب است.

اگر که در نوشته های خود به کلیه موارد اشاره نمی کنید، سعی کنید که 10 دقیقه زمان به برنامه ریزی کردن مقاله خود اختصاص دهید، قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید. واقعا به سوال فکر کنید و اینکه چگونه به هر یک از بخش های آن به صورت مستقیم پاسخ می دهید. اگر که با مشکل مواجه شدید، نمونه رایتینگ (Sample) هایی که نمره بالا کسب کرده اند را مطالعه کنید.

از خودتان بپرسید که ایده اصلی هر پاراگرف چیست؟ چگونه ایده اصلی با (thesis statement) مرتبط می باشد؟ چگونه نویسنده با استفاده از جزئیات از ایده اصلی هر پاراگراف حمایت می کند؟

برای بسیاری از متقاضیان آیلتس، تست مهارت رایتینگ می تواند ترسناک باشد، اما برای اینکه بتوانید در آن موفق شوید بهتر است که به صورت اصولی به آن نگاه کنید. هر کدام از نمرات آیلتس (0 – 9) بیانگر کیفیت عملکر شما در رایتینگ های Task 1 و Task 2 می باشند. برای تقویت نمره رایتینگ خود، انجام برخی کار ها دشوار تر هستند و نیاز به زمان بیشتری دارند، همانند یادگیری اصطلاحات.

اما با تلاش بیشتر و تمرین قادر خواهید بود که نمره رایتینگ IELTS خود را به سطحی که می خواهید برسانید. امیدواریم که با مطالعه این مطلب توانسته باشیم که شما را با جنبه های مختلفی که ممتحنین در رایتینگ های آیلتس بررسی می کنند آشنا کنیم و توانسته باشیم که راهکار های مناسبی را برای افزایش نمره رایتینگ آیلتس به 7 و یا بیشتر به شما بدهیم.

برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.