آنالیز یا تحلیل زبان چیست؟

موسسه زبان دایلو در اینجا به بررسی کامل آنالیز یا تحلیل زبان (Language analysis) و جزئیات کامل که شامل عناصر، ویژگی ها و تکنیک های آنالیز کردن مقاله ها و متن های مختلف می باشد و نحوه نوشتن آن می پردازد. پس این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

آنالیز زبان (Language Analysis)

نحوه استفاده از زبان هنگام نوشتن یک مقاله یا متن بسیار حائز اهمیت است و سبب می شود تا سبک نوشتار و دانش شما از قواعد و نکات نویسندگی مشخص گردد. پس اگر که شما نیز مایل هستید که با روش های آنالیز کردن زبان آشنا شوید، به خواندن ادامه دهید. دایلو در اینجا بسیاری از مسائل همچون دیدگاه نویسنده نسبط به این موضوع تا دیدگاه یک تحلیلگر می پردازد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

  • تعریف آنالیز / تحلیل زبان چیست؟
  • عناصر آنالیز زبان چیست؟
  • ویژگی های تحلیل زبان چه هستند؟
  • تکنیک های آنالیز زبان چگونه انجام می گیرند؟

آنالیز زبان چیست؟

اگر بخواهیم خیلی ساده تحلیل زبان را تعریف کنیم، خواهیم گفت که آنالیز زبان در واقع درک مطالبی است که یک نویسنده در مقاله یا نوشته خود بیان می کند. آنالیز کردن در واقع به این اشاره می کند که یک نویسنده چگونه ایده های خود را با استفاده از تکنیک های زبان مثل ساختار جملات، نوع کلمات، استعاره ها و… بیان می کند. تحلیل کردن زبان کاری است که به آن Language analysis گفته می شود.

تحلیل زبان نوشته

نیاز است که خواننده به بررسی دقیق مقاله یا متنی بپردازد تا بتواند جزئیات آن را شناسایی کند. شاید نیاز شود که شما یک تکلیف تحلیل زبان انجام دهید، اما نگران نباشید، زیرا در اینجا به بررسی کلیه جنبه های آنالیز زبان خواهیم پرداخت، تا بتوانید متن ها را بهتر تحلیل کنید.

عناصر آنالیز زبان شامل چه هستند؟

در این قسمت به بررسی 10 عنصر آنالیز زبان می پردازیم که شامل موارد زیر هستند:

  • نویسنده (Author)
  • نوع متن (Text type)
  • انتشارات (Publication)
  • مخاطبین (Audience)
  • مشاجره (Contention)
  • استدلال های مشاجره (Arguments Supporting Contention)
  • تیتر (Title)
  • روش های متقاعد کننده (Persuasive techniques)
  • تصاویر(Visuals)
  • لحن بیان (Tones)

در زیر لیست عناصری را اشاره کرده ایم که نیاز است آن ها را در متن خود شناسایی کنید:

نویسند: اول از همه تشخیص دهید که چه فردی آن متن را نوشته است و نویسنده را بشناسید. بسیاری از افراد هنگام خواندن این متن احتمالا این کنجکاوری را به دست می آورند که نویسنده متن کیست. پس قبل از اینکه بخواهید به سراغ انجام آنالیز بروید، نام نویسنده را بنویسید. انجام این کار در برخی مواقع موجب شکل گیری ذهنیت برای خوانندگان نیز می گردد.

نوع متن: نیاز است که بدانید که چه نوع متنی را قصد دارید که بررسی و مطالعه کنید. آیا آن یک متنی است که دیدگاه و نظر نویسنده را بیان می کند یا سخنرانی، نامه و یا سر مقاله است؟

انتشارات: بررسی کنید که این شرح مقاله ای که در دست دارید از کدام انتشارات می باشد.

در ادامه به بررسی عناصری می پردازیم که برای متوجه شدن آن ها نیاز است که کل متن را مطالعه کنیم:

مخاطبین: نیاز است که بررسی کنید که متن مورد نظر شما برای چه مخاطبینی قرار است که منتشر شود و واکنش آن ها پس از خواندن آن چه خواهد بود. آیا نوشته به اندازه کافی خوش نما است؟، پس نیاز است که این موارد را خوب بررسی کنید.

مشاجره: به معنای این است که دیدگاه نظر (Point of view) نویسنده که سعی شده است در متن مطرح شود، چیست؟

تحلیل زبان چگونه است؟

استدلال هایی که از مشاجره حمایت می کند: تشخیص دهید که مشاجره های بیان شده، منفی یا مثبت هستند، زیرا هر دو آن ها می توانند توسط نویسنده استفاده گردند. در واقع استدلال ها بر روی مشاجره های یک متن تاثیر می گذارند.

تیتر ها: این عنصر را می توان مهم ترین بخش یک مقاله دانست و مخاطبین معمولا به سراغ خواندن متن هایی می روند که بهترین تیتر ها را داشته باشند. اما توجه کنید که تیتر ها نیاز است که با محتوای متن مرتبط باشند. نیاز است که بررسی کنید که چگونه تیتر ها جذاب و متقاعد کننده هستند.

تکنیک های متقاعد کننده: روش هایی که نوسنده برای متقاعد کردن مخاطبین استفاده کرده است را پیدا کنید. همچنین بررسی کنید که این روش ها آیا در کل متن استفاده شده اند یا در برخی از قسمت ها.

تصاویر: ویدیو ها، تصاویر و دیگر موارد بصری، برای تاکید بیشتر به مطالبی که در یک متن نوشته شده اند ضروری می باشد. حالا نیاز است که بررسی کنید که آیا تصاویر با مشاجره نویسنده در متن هم خوانی دارد یا خیر. یک مقاله خوب همیشه دارای موارد بصری متقاعد کننده و هم خوان می باشد که از محتوای متن حمایت می کند.

لحن: این مسئله در واقع نگرش نویسنده است که با استفاده از آن متن خود را می نویسد. لحن ممکن است در طول نوشته تغییر کند و یا ثابت باقی بماند. لحن با استفاده از نحو یا جمله شناسی (Syntax)، دیدگاه، طرز بیان و میزان رسمی بودن متن مشخص می گردد.

تکنیک های آنالیز زبان کدام اند؟

هنگامی که شما شروع به تحلیل یک متن می کنید، نیاز است که بدانید که متن چگونه نوشته شده است. به این معنا که برای یک تحلیل استاندارد، نیاز است که در ابتدا تکنیک های زبان را بررسی کنید و برای انجام این کار، نیاز است که دانش خوبی درباره آن داشته باشید. همچنین تمام این نکات به شکل کاربردی در کلاس خصوصی زبان انگلیسی دایلو مورد تدریس قرار می گیرد.

تکنیک های آنالیز زبان

در زیر به برخی از مهم ترین تکنیک های زبان اشاره می کنیم که ممکن است آن ها را هنگام تحلیل متن خود، شناسایی کنید:

  • آلیتراژ (Alliteration)
  • تشبیه (Simile)
  • نام آوا (Onomatopoeia)
  • استعاره (Metaphor)
  • شخصیت بخشی (Personification)

برای درک بهتری این موارد، در زیر به توضیح آن ها می پردازیم:

آلیتراژ چیست؟

هنگامی که شما از کلماتی استفاده می کنید که دارای حرف و صدای یکسان در ابتدای تلفظ خود هستند، همانند “Betty bought better butter”، آلیتراژ نام دارد. این روش یک حالت شاعرانه است تا نویسنده بتواند زنجیره ای از کلمات را بسازد که با صدای همخوان مشابهی شروع می شود. این مسئله اهمیت دارد که نباید به صورت زیاد از آلیتراژ در کل متن استفاده گردد، زیرا متن را مبهم می کند یا ممکن است مطلب را از موضوع اصلی دور کند.

تشبیه چیست؟

یکی دیگر از ویژگی های مهم تحلیل زبان، استفاده کردن از تشبیه در مقاله است. تشبیه مقایسه بین یک چیز با چیز دیگر است، برای مثال ” او هماننده یک پلنگ دوید”. در اینجا آن مرد با یک پلنگ که سریع می دود، مقایسه شده است، زیرا آن مرد احتمالا بسیار سریع می دود. پس آن مرد با یک پلنگ مقایسه شده است و درنتیجه در اینجا از تشبیه استفاده گردیده است.

چگونه آنالیز زبان بنویسیم؟

نام آوا چیست؟

این عبارت در اصل یعنی “صدایی که ایجاد می شود”. درواقع نام آوا کلماتی هستند که حس صدایی که ایجاد می شود را بیان می کنند، همانند “جیر جیرک، جِلِز و وِلِز، خر و پف، شر شر، قهقهه، مِلِچ و ملوچ” و… . هنگامی که شما این کلمات را تلفظ می کنید، به راحتی قادر خواهید بود که صدای آن را احساس کنید. برای مثال در جمله انگلیسی مقابل “He banged the door and left”، کلمه “Bang” این معنی و حس را می رساند که “در” با شدت زیاد و محکم بسته شد.

در نتیجه چنین کلماتی این نشان دهنده فعالیتی هستند که در آن لحظه رخ می دهد و مخاطبین قادر خواهند بود که به راحتی آن ها را متوجه شوند.

استعاره چیست؟

این هم یکی دیگر از عناصر شناخته شده دیگر آنالیز زبان می باشد. استعاره ها عبارت هایی هستند که به توصیف یک عبارت با استفاده از عبارت دیگر می پردازند یا وضعیتی را باتوجه به شرایط دیگری توصیف می کنند. در واقع آن ها یک نوع مقایسه غیر مستقیم هستند و نشان می دهند که یک چیز همان چیز دیگر است زیرا بین آن ها شباهت های زیادی وجود دارد.

برای مثال استعاره “این مرد در آتش است” به این معنا نیست که او در شعله های آتش به دام افتاده است، بلکه به این معناست که آن مرد در کاری که انجام می دهد بسیار ماهر و حاذق است.

شخصیت بخشی چیست؟

شخصیت بخشی درواقع یک نوع قیاس می باشد که در آن صفت ها و رفتار های انسانی به جانوران یا اشیاء نسبت داده می شود. برای مثال در جمله ” آخرین تکه کیک بلوبری، اسم من را صدا زد”، کیک بلوبری یک انسان نیست که نام شخصی را صدا بزند. اما نویسنده به آن شخصیت بخشیده است و درنتیجه به شکلی توصیف شده است که انگار واقعا دارد فرد دیگری را صدا می زند. معنی این جمله این است که “من به شدت دوست دارم که آن تکه کیک را میل کنم”.

پس این ها 5 تکنیک مهم تحلیل زبان هستند که نیاز است هنگام آنالیز یک متن، از آن آگاه باشید. در ادامه به بررسی ویژگی های تحلیل زبان می پردازیم که به شما کمک خواهند کرد تا بتوانید یک مقاله خیلی خوب آنالیز زبان به عنوان تکلیف خود بنویسید.

ویژگی های آنالیز و تحلیل زبان کدام اند؟

در زیر به بررسی 6 مورد از ویژگی های تحلیل زبان اشاره می کنیم که شامل موارد زیر می شود:

  • کلمات (Vocabulary)
  • نحو یا جمله شناسی (Syntax)
  • جنبه فکری (Perspective)
  • دستور زبان (Grammar)
  • تصاویر (Imagery)

منظور از کلمات (Vocabulary) چیست؟

نیاز است که شناسایی کنید که چه نوع کلماتی را نویسنده در مقاله استفاده می کند و به چه دلیل. نیاز است که متوجه شوید که چگونه نویسنده با کلمات بازی می کند و چرا.

  • ممکن است که یک شاعر کلمات را دقیقا به شکلی که به نظر می رسند و یا به شکل های دیگر استفاده کند و با حروف اول کلمات بازی کند. این کار برای ایجاد تاثیرات مختلف در نوشته است.
  • نویسندگان ممکن است از افعالی که به توصیف نوع حرکت، هنگامی که می خواهند یک وضعیت اضطراری را نشان دهند استفاده کنند، همانند دویدن و یا کار های دیگر.
  • همچنین نویسندگان ممکن است از حروف نمادین و نام مکان ها برای جالب تر کردن متن خود استفاده کنند.

منظور از نحو (Syntax) چیست؟

نیاز است که شما به روش استفاده کردن نویسنده از علامت گذاری ها و ساختار های جملات دقت کنید. آن ها یا به شکل معمول خود استفاده می گردند و یا به شکل غیر معمول می باشند. از این سبک برای ایجاد تاثیر در بخش های مختلف یک رمان یا شعر استفاده می شود. نویسنده ممکن است که با استفاده از موارد زیر با زبان بازی کند:

  • استفاده نکردن از علامت گذاری.
  • جملاتی که به شدت و یا به میزان کمی علامت گذاری شده اند.
  • نویسنده ممکن است که از زبان ساده و یا افسانه های قومی استفاده کند.
  • جملات بلندی که علامت گذاری نشده اند.

منظور از جنبه فکری (Perspective) چیست؟

نیاز است که دیدگاه نویسنده که در متن استفاده شده است را بررسی کنید. ممکن است که او از جنبه فکری شخص دوم یا ثالث صحبت کند. آنچه که نیاز است متوجه شوید این است که نویسنده چه چیزی را دارد سعی می کند توصیف کند و سعی بر این دارد که چه جنبه فکری را ارائه دهد.

منظور از دستور زبان (Grammar) چیست؟

برخی وقت ها نویسندگان از دستور زبان اشتباه استفاده می کنند، اما نه به این دلیل که در این حوزه دانش کافی ندارند، بلکه از قصد چنین کاری را انجام می دهند. این به دلیل این است که نویسندگان سبک های نوشتار خود را ارائه می دهند و تصمیم گیری با خودشان است که چگونه می خواهند از کلمات در نوشته خود استفاده کنند.

نیاز است که بررسی کنید که آیا نویسنده از گرامر اشتباه به صورت عمدی استفاده کرده است یا اینکه اشتباه بوده است. سعی کنید که تاثیرات زمان افعال و لفظ ها را در نظر بگیرید.

منظور از تصاویر (Imagery) چیست؟

نیاز است که متوجه شوید که چه نوع تصویری را نویسنده در طول متن خود ترسیم می کند. کلمات همچنین می توانند مطالب را به یکدیگر مرتبط کنند. ممکن است که نوشته یک مجموعه ای رنگ ها باشد که با یکدیگر نشان پردازی می کنند. سپس مسئله طبیعت، منظره یا جغرافیا می باشد. نیاز از اطمینان حاصل کنید که نویسنده چه احساسی را دارد. به همین جهت به مثال هایی که نویسنده بیان می کند دقت کنید. این تاثیر بیشتری بر روی ذهن خواننده خواهد گذاشت.

چگونه آنالیز یا تحلیل زبان یک مقاله را انجام دهم؟

برای انجام تحلیل یک متن در اینجا به بررسی 5 کاری که نیاز است انجام دهید اشاره می کنیم که شامل موارد زیر هستند:

  • متوجه ساختار شوید (Format)
  • شروع به خواندن کنید (Read)
  • استفاده های لفظی از زبان را شناسایی کنید (Rhetorical Use)
  • تحلیل خود را بنویسید.
  • آنالیز خود را مرور کنید و آخرین تغییرات را اعمال کنید.

تحلیل زبان یک مهارت بسیار کاربردی است. موفقیت در دوره های دانشگاهی وکالج ها ضروری می باشد و یک گزارش تحلیل زبان خوب، چیز های زیادی را درباره نویسنده بیان می کند. چنین گزارش هایی، تحلیل دقیقی را به خواننده ارائه می دهد. پس بیایید مراحل انجام تحلیل زبان را توضیح دهیم.

  1. درک کردن ساختار (Format):
  • در ابتدا نیاز است که هدف آنالیز کردن زبان را بررسی کنید، هنگامی که علت این نیاز را متوجه شوید، می توانید ادامه دهید.
  • سپس نیاز است که با شیوه تحلیل زبان آشنا شوید. به همین منظور نیاز است که با روش های استفاده از الفاظ گوناگون و سبک های متقاعد کننده ای که از آن ها توسط نویسندگان استفاده می گردد آشنا شوید.
  • سپس لازم است که نتیجه ای که می خواهید به آن برسید را خوب درک کنید.

حالا که ساختار آنالیز کردن زبان را یاد گرفته اید، شروع می کنیم:

  1. شروع به خواندن کنید:
  • مقاله را به خوبی بخوانید و یادداشت برداری کنید. در ابتدا یک نگاه کلی بیاندازید سپس وارد جزئیات شوید، زیرا کمک خواهد کرد که تحلیل خود را به صورت عمیق انجام دهید.
  • جملات کلیدی را پر رنگ کنید یا زیر آن ها خط بکشید، زیرا این کار کمک خواهد کرد تا بتوانید بهتر به جنبه های مختلف اشاره کنید. پر رنگ کردن و یادداشت برداری کردن، کار ها را برای شما آسان تر می کند.
  • سعی کنید متوجه شوید که مهمترین هدف نویسنده چه چیزی است. این کمک خواهد کرد که بتوانید به افکار خود نظم دهید و آنالیز خود را جمع بندی کنید.
  1. شناسایی استفاده های لفظی از زبان:
  • این مسئله را درنظر داشته باشید که کلیه عوامل در ارتباط با متنی که تحلیل می کنید را نیاز است متوجه شوید.
  • به کلمات انتخاب شده توجه کنید و معنی آن ها را بررسی کنید. اگر که نویسنده بیان می کند “finished”، به این معنا می تواند باشد که چیزی تمام شده است. پس نیاز است که معنی واقعی کلمات را بررسی کنید.
  • به استدلال ها و مشاجره هایی که نویسنده به آن ها در متن اشاره کرده است توجه کنید.
  • به پیاده سازی های منطقی متن توجه کنید. این کار کمک خواهد کرد که با سبک نویسنده بیشتر آشنا شوید.
  • استعاره های را بررسی کنید، همانطور که در بالا اشاره کردیم.
  • قیاس ها را درنظر بگیرید. آن ها مقایسه بین دو چیز هستند که به منظور کمک به خواننده در درک بهتر یک وضعیت یا واقعه استفاده شده اند.
  1. در پایان، تحلیل خود را بنویسید:
  • تحلیل خود را به مرحله نهایی برسانید.
  • از نوشتن مقاله استاندارد 3 بخشی که معمولا به افراد مبتدی آموزش داده می شود بپرهیزید.
  • برای متن خود، یک بخش مقدمه درنظر بگیرید، زیرا یک مقدمه خوب، شروع نوشته را بسیار جذاب می کند.
  • سپس بدنه مقاله خود را بنویسید که شامل مطالبی باشد که مقاله شما را حمایت کنند و سعی کنید مطالب را نکته به نکته و واضح بیان کنید.
  • در پایان، یک بخش نتیجه گیری بنویسید که هدف مقاله شما را حمایت کند.
  1. مرور و اعمال تغییرات نهایی:
  • کل مقاله آنالیز زبان خود را دوباره مرور کنید و تیتر جذابی را برای نوشته خود انتخاب کنید.
  • مقاله خود را 1 یا 2 بار مرور کنید تا مطمئن شوید که اشتباهی در آن وجود ندارد.
  • بررسی کنید که اشتباه های گرامری در آن وجود نداشته باشد.
  • در پایان، به بررسی مشکلات شامل کردن نقل قول ها و یا ساختار مقاله خود بپردازید.

در هنگام آنالیز کردن زبان یک مقاله، سبک نوشتار نویسنده را بررسی کنید و به آن توجه کنید. نکاتی که در اینجا اشاره کردیم به شما در تحلیل زبان کمک خواهند کرد.

امیدواریم که با مطالعه این مطلب با آنالیز زبان (Language Analysis) آشنا شده باشید و توانسته باشیم به بسیاری از سوالات شما در این باره پاسخ دهیم.

برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.