چگونه خود را برای شرکت در آزمون آیلتس آماده کنید؟

موسسه زبان دایلو بهترین روش های آمادگی برای شرکت در آزمون بین المللی آیلتس (IELTS) نوع آکادمیک و یا جنرال برای کسب نمره 7 و بالاتر را به بسیاری از زبان آموزان توصیه کرده است. در اینجا به نکات بسیار مهمی در این زمینه می پردازیم، پس این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

آمادگی برای آزمون آیلتس (IELTS)

مقدمه ای درباره آزمون آیلتس:

این آزمون که مخفف International English Language Testing System است، یکی از محبوب ترین آزمون های بین المللی سنجش سطح زبان انگلیسی در دنیا برای اهداف ادامه تحصیل، کار و یا مهاجرت می باشد. اگر که شما هم مایل هستید که در این آزمون شرکت کنید، منابع بسیار زیادی وجود دارند که به شما در آماده سازی خود برای شرکت در این آزمون کمک خواهند کرد.

روش های یادگیری و استراتژی های آماده سازی بستگی بسیار زیادی به نوع آزمون آیلتسی که می خوهید امتحان دهید دارد. برای اینکه بتوانید در مدت زمان کوتاهی نمره مورد نظر خود را کسب کنید، شرکت در دوره آموزش خصوصی آیلتس که توسط اساتید دایلو برگزار می گردد را به شما توصیه می کنیم. همانطور که درباره انواع آزمون آیلتس صحبت کرده ایم، این آزمون در 3 نوع جنرال، آکادمیک و لایف اسکیلز برگزار می گردد. این 3 سه نوع آزمون دارای محتوا و ساختار متفاوتی از یکدیگر می باشد، به همین سبب نیاز است که تمرین ها و کتاب هایی را که برای آمادگی برای موفقیت در آزمون آیلتس انجام می دهید، برای خود شخصی سازی کنید. در ادامه به بررسی اینکه چگونه خود را برای شرکت در این آزمون آماده کنید و نمره مورد نظر خود را کسب کنید، صحبت می کنیم.

در ابتدا سطح زبان انگلیسی خود را ارزیابی کنید!

توصیه دایلو به کلیه متقاضیان این آزمون این است که قبل از اینکه به سراغ کتاب ها و منابع آیلتس بروید، در ابتدا سطح زبان خود را بسنجید تا متوجه نقاط ضعف و قوت زبان انگلیسی عمومی خود شوید. این می تواند ایده خوبی به شما درباره میزان فاصله ای که با نمره دلخواه خود در آیلتس دارید بدهد. برای تقویت زبان عمومی خود، هنگامیکه مطالعه می کنید، سعی کنید که زمان بیشتری را بر روی نقاط ضعف و بخش هایی که نیاز به تمرین بیشتر در آن ها دارید بگذارید.

شرکت در آزمون آیلتس

اگر که هنگام صحبت کردن به زبان انگلیسی، احساس اعتماد به نفس نمی کنید، با دوستان خود که سطح زبان انگلیسی آن ها بالا تر است به صورت رو در رو و یا به شکل اینترنتی صحبت کنید. همچنین اگر که نمره رایتینگ شما کم است، به طور مکرر درباره موضوعات مختلف رایتینگ بنویسید و از یک معلم کمک بگیرید که به بررسی آن بپردازد و درباره نقاط مثبت و منفی آن به شما نظر دهد.

پس از اینکه سطح زبان شما ارتقاء پیدا کرد و با ساختار این آزمون نیز آشنا شدید، می توانید در آزمون های آزمایشی یا ماک آیلتس که به صورت جلسات گروهی برگزار می شوند، شرکت کنید. با انجام این کار، از نظر روحی بیشتر آمادگی شرکت در آزمون اصلی را پیدا خواهید کرد، زیرا در محیطی شبیه سازی شده حضور پیدا کرده اید.

همچنین نمره ای که برای هر کدام از مهارت های (لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ) کسب می کنید، سطح فعلی شما را در آن ها نشان می دهد. در نتیجه ایده بهتری از قسمت هایی که نیاز است بیشتر بر روی آن ها تمرین کنید، بدست خواهید آورد.

در کدام نوع از آزمون آیلتس شرکت کنید؟

نیاز است که تصمیم گیری کنید که در کدام یک از 3 نوع آزمون آیلتس که به آن اشاره کردیم می خواهید شرکت کنید، که این مسئله بستگی به اهداف و برنامه های شما دارد. همانطور که اشاره کردیم، آزمون دهندگان به قصد ادامه تحصیل، اشتغال و یا مهاجرت در این آزمون شرکت می کنند. در ادامه به بررسی اهداف هر یک از انواع آزمون های آیلتس و ساختار آن ها می پردازیم.

انواع آزمون آیلتس
  1. آیلتس جنرال (IELTS General Training):

این نوع از آزمون، بهترین انتخاب برای متقاضیانی است که قصد انجام کار و یا مهاجرت به کشور های انگلیسی زبان را دارند. مدرک آزمون آیلتس جنرال به عنوان یکی از پیش نیاز ها برای درخواست کار در کشور هایی همانند انگلستان، استرالیا، کانادا، نیوزلند می باشد. همچنین از این آزمون برای ادامه تحصیل در سطوح دبیرستان و پیش دانشگاهی نیز می توان استفاده کرد.

در این نوع آزمون، از شرکت کنندگان انتظار می رود که بتوانند از دانش زبان انگلیسی خود درپاسخ به سوال های مرتبط با موضوعات روزمره استفاده کنند و بتوانند به توصیف محیط های کار و اجتماعی بپردازند.

  1. آیلتس آکادمیک (IELTS Academic):

این آزمون برای متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در خارج و قصد شرکت در دوره های دانشگاهی مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری را دارند که به زبان انگلیسی تدریس می شود، مناسب می باشد. اکثر دانشگاه های سراسر دنیا، مدرک آیلتس آکادمیک را به عنوان سندی برای اثبات سطح زبان انگلیسی معتبر می دانند.

همچنین آیلتس آکادمیک برای متخصصینی که به دنبال گرفتن فعالیت کار در انگلستان هستند، مناسب می باشد. پس به طور کل آیلتس آکادمیک به ارزیابی سطح زبان انگلیسی که برای موفقیت در محیط های مراکز آموزش عالی و انگلیسی زبان است می پردازد.

  1. آیلتس لایف اسکیلز ( IELTS Life Skills):

یکی از آزمون های نسبتا جدید که توسط دولت انگلستان به منظور صدور ویزا و مهاجرت شکل گرفته است، آزمون لایف اسکیلز می باشد. در این آزمون، مهارت های اسپیکینگ و لیسنینگ مورد سنجش قرار می گیرند و برای افرادی مناسب می باشد که لازم است پیش نیاز های کسب ویزای مهاجرت را ایفا کنند.

آمادگی برای آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال:

اولین قدمی که نیاز است در آمادگی برای شرکت در این آزمون بردارید، این است که با ساختار و فرمت این آزمون به طور کامل آشنا شوید. در اینصورت احساس اعتماد به نفس بیشتری هنگام انجام تمرین ها و پاسخ به سوال های این آزمون می کنید.

آیلتس آکادمیک و جنرال

نقطه مشترک بین هر دو نوع آیلتس جنرال و آکادمیک در ساختار و محتوای آن ها می باشد. در هر دو نوع این آزمون، 4 مهارت اصلی زبان مورد ارزیابی قرار می گیرند که شامل لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ می باشد. اما آنچه که در این دو شکل از آزمون متفاوت است، در تست های ریدینگ (درک مطلب) و رایتینگ (نوشتار) می باشد. آیلتس جنرال غیر رسمی تر بوده و بر روی مهارت های زبان انگلیسی روزمره تمرکز می کند، در حالیکه آیلتس آکادمیک بر روی توانایی شرکت کنندگان در تولید و درک ایده های انتزاعی می باشد. در هر دو نوع این آزمون تست های لیسنینگ و اسپیکینگ به طور یکسان می باشد.

توصیه دایلو به کلیه داوطلبین برای کسب آمادگی لازم برای شرکت در این آزمون، این است که نیاز است مدت زمانی که برای رسیدن به نمره مورد نظر لازم است را درنظر بگیرید. این مسئله بیشتر به سطح زبان شما و نمره ای که می خواهید در هر یک از مهارت های زبان انگلیسی کسب کنید، بستگی دارد. مدیریت زمان به صورت صحیح، موجب موفقیت شما خواهد شد.

به طور کلی مدت زمانی که برای آمادگی متقاضیان آیلتس که سطح زبان آن ها در حد متوسط است درنظر گرفته می شود، 3 ماه می باشد. افرادی که سطح زبان انگلیسی آن ها در مقطع مبتدی است، معمولا نیاز به 6 ماه آموزش دارند. اما در کلاس های آیلتس دایلو، علاقه مندان در کمتر از 3 ماه می توانند به نمره مورد نظر خود در این آزمون برسند. در ادامه به بررسی تست های آزمون آیلتس می پردازیم.

آمادگی برای تست ریدینگ آیلتس:

در این قسمت از آزمون، شرکت کنندگان 1 ساعت زمان برای خواندن متن ها دارند و نیاز است که به 40 سوال پاسخ دهند. متونی که برای آزمون جنرال آیلتس انتخاب می شوند، از تبلیغ ها، کتاب ها، مجله ها و روزنامه ها گرفته شده اند. از طرف دیگر متن های آیلتس آکادمیک ممکن است که به همراه نمودار های تصویری، خطی و یا تصاویر علمی باشند. نکته ای که در ریدینگ آیلتس بسیار حائز اهمیت است، خواندن عمیق و مفهومی متن ها با سرعت بالا می باشد.

سعی کنید که بیش از حد لازم برای 1 سوال زمان صرف نکنید و برای آماده سازی خود قبل از شرکت در آزمون اصلی، به خواندن متن های گوناگون که در ارتباط با موضوعات متعددی باشند، بپردازید. همچنین، با استفاده از خواندن سطحی و خواندن عمیق، سعی کنید که مطالب لازم را در کمترین زمان متوجه شوید.

تست لیسنینگ آیلتس:

لیسنینگ آزمون آیلتس به مدت زمان 30 دقیقه می باشد و از 4 بخش (Section) و 40 سوال تشکیل شده است. توصیه دایلو به آزمون دهندگان این است که در صورت متوجه نشدن همه کلمات، احساس نا امیدی نکنند، زیرا کلیه مطالب برای پاسخ دهی به سوال ها مرتبط نیستند. نیاز است که هنگام برگزاری این تست، تمرکز خود را حفظ کنید، به جملاتی که در لیسنینگ بیان می شود خوب گوش دهید و سعی کنید که به کلیه سوال ها پاسخ دهید، زیرا نمره منفی در صورت وجود پاسخ اشتباه، وجود ندارد.

فرمت و ساختار آزمون آیلتس

سعی کنید که هنگام گوش دادن به مطالب، به میزان کمی یادداشت برداری کنید و از فایل های صوتی زبان انگلیسی با لهجه های نیتیو و غیر نیتیو در تمرین های خود استفاده کنید. برای تقویت بهتر مهارت لیسنینگ خود، سعی کنید که به انگلیسی محاوره ای بیشتر گوش دهید.

تست رایتینگ آیلتس:

مدت زمان درنظر گرفته شده برای این بخش 1 ساعت است و آزمون دهندگان باید 2 بخش را تکمیل کنند. در تست آیلتس جنرال، نیاز است که شرکت کنندگان یک نامه 150 کلمه ای به سبک شخصی و یا رسمی و همچنین یک مقاله (Essay) بنویسند. در تست آیلتس آکادمیک، آزمون دهندگان به توصیف یک نمودار یا جدول می پردازند که نیاز است برای آن حداقل 150 کلمه بنویسند. سپس در بخش دیگر این آزمون، یک مقاله 250 کلمه ای نیز نوشته می شود.

سعی کنید که بتوانید میزان 150 و 250 کلمه را در نوشته های خود تشخیص دهید و پاراگرف های خود را به صورت واضح بنویسید که شامل 1 ایده اصلی باشد. در پایان رایتینگ، 5 دقیقه زمان برای مرور و بررسی نوشته های خود اختصاص دهید.

تست اسپیکینگ آیلتس:

این بخش از آزمون معمولا در روز دیگری در مقایسه با 3 تست دیگر که به آن ها اشاره کردیم، برگزار می گردد و به صورت مصاحبه رو در رو با یک ممتحن می باشد. آزمون دهندگان درباره موضوعات آشنای روزمره صحبت می کنند و موسسه زبان دایلو توصیه می کند که در هنگام صحبت کردن، آرامش خود را حفظ کنید و روان صحبت کنید. موضوعات بسیاری هستند که می توانید در تمرین های خود استفاده کنید و سعی کنید قبل از صحبت کردن، چند دقیقه زمان به برنامه ریزی و ایده پردازی اختصاص دهید.

اگر دوستانی دارید که سطح زبان انگلیسی آن ها نسبتا حرفه ای است، از آن ها بخواهید که با شما به انگلیسی صحبت کنند. همچنین هنگام انجام تمرین های اسپیکینگ می توانید صدای خود را ضبط کنید و سپس کیفیت و زمان حرف زدن خود را بررسی کنید. چیزی که بسیار اهمیت دارد این است که سعی کنید که بیشتر انگلیسی صحبت کردن را تمرین کنید.

در صورتی که احساس می کنید نمی توانید به صورت self-study تمرین کنید و یا نیاز به یک دوره آموزشی هدفمند و کاملا برنامه ریزی شده دارید، می توانید در دوره های آیلتس دایلو شرکت کنید.

اسپیکینگ در امتحان آیلتس

آمادگی برای آزمون لایف اسکیلز آیلتس:

در آزمون لایف اسکیلز، تنها مهارت های لیسنینگ و اسپیکینگ مورد ارزیابی قرار می گیرند. در این امتحان، نیاز است که آزمون دهندگان اثبات کنند که می توانند سوال های روزمره در ارتباط با موضوعاتی همچون تجربه های شخصی، خانواده، دوستان، کار و سلامتی را متوجه شده و پاسخ دهند. این آزمون به صورت رو در رو با یک ممتحن و به همراه یک آزمون دهنده دیگر، برگزار می گردد.

از نظر سیستم سطح بندی اروپا، این آزمون در دو سطح A1 و B1 برگزار می شود. مدت زمان آزمون لایف اسکیلز سطح A1، 16 الی 18 دقیقه می باشد، در حالیکه سطح B2 می تواند تا 22 دقیقه نیز زمان ببرد. شرکت کنندگان به فایل صوتی که برای آن ها پخش می گردد، گوش می دهند و سپس به سوال های ممتحن پاسخ خواهند داد. همچنین مکالمه ای هم در ارتباط با موضوع لیسنینگ پخش شده، انجام می گیرد.

برای آمادگی در این آزمون، توصیه دایلو به کلیه داوطلبین این است که فایل های صوتی زبان انگلیسی که مناسب سطح زبان شما باشد را انتخاب کرده و به آن ها گوش دهید و به تمرین پرسش و پاسخ بپردازید. سعی نکنید که تنها با استفاده از هدفون به لیسنینگ های گوناگون گوش دهید، زیرا در جلسه آزمون رسمی، لیسنینگ در اتاق برگزاری آزمون پخش خواهد شد و ممکن است درک مطالب برای شما دشوار شود، اگر که تنها با استفاده از هدفون به لیسنینگ گوش دادن، عادت کرده باشید.

نکاتی برای آمادگی در آزمون آیلتس (IELTS):

سعی کنید که از منابع آموزشی مختلف آیلتس که برای داوطلبین قرار داده ایم، استفاده کنید. مطالعه و انجام تمرین های کتاب های لغت، گرامر و کتاب هایی که بر روی هر 4 مهارت اصلی زبان تمرکز کرده اند، باعث تقویت زبان انگلیسی و بهتر درک کردن جملات خواهند شد. همچنین می توانید از منابع کمک آموزشی که دوستانتان استفاده کرده اند و توانسته اند به کمک آن ها نتیجه بگیرید، استفاده کنید.

آمادگی در امتحان ایلتس (IELTS)

در مدت زمانی که به انجام تمرین های آیلتس می پردازید، سعی کنید که نمره مورد نظر خود که قصد رسیدن به آن را دارید، فراموش نکنید و از انجام تمرینات لذت ببرید. یادگیری زبان انگلیسی را به شکل روتین در کار های خود قرار دهید و با سرگرمی ها و فعالیت های تفریحی تلفیق کنید. برنامه های تلویزیونی انگلیسی زبان را تماشا کنید و یا به صحبت های رادیویی که به انگلیسی بیان می گردند، گوش دهید.

برنامه تمرین خود را شخصی سازی کنید، به طوری که در رساندن شما به هدفی که تعیین کرده اید، موثر باشد و سطح زبان انگلیسی و اعتماد به نفس شما را افزایش دهد. در روز های آخر که به آزمون نزدیک می شوید، حتما مسیر رفتن به محل برگزاری آزمون را از قبل بررسی کنید و سر وقت در جلسه مصاحبه اسپیکینگ حضور پیدا کنید. همچنین حتما کارت شناسایی (ID) خود را به همراه داشته باشید!

امیدواریم که با مطالعه این مطلب، ایده های خوبی برای آماده سازی خود به منظور شرکت در آزمون آیلتس کسب کرده باشید و توانسته باشیم به بسیاری از سوال های شما پاسخ دهیم.

برای شروع دوره خود، فرم ثبت نام را تکمیل نمایید و با ما تماس بگیرید.